«Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού»: Το αφιέρωμα του ιταλικού περιοδικού Bell’ Europa

Όσα είδαν και γεύτηκαν οι δύο απεσταλμένοι του περιοδικού στο ταξίδι τους στο νησί.
Λίνδος, Ρόδος
joe daniel price via Getty Images
Λίνδος, Ρόδος

Με ένα αφιέρωμα 14 σελίδων που φέρει τον τίτλο «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell’ estate») κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Bell’ Europa.

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιταλικά περιοδικά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας τον Μάιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021, εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με την δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική, αυτή των γαστρονομικών εμπειριών.

ΕΟΤ

Οι δύο Ιταλοί απεσταλμένοι του Bell’ Europa στη Ρόδο,η δημοσιογράφος Giovanna Patane και ο φωτογράφος Massimo Ripani κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής τους στο νησί εντυπωσιάσθηκαν από το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, περιηγήθηκαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, περπάτησαν στους δρόμους και τα λιθόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, επισκέφθηκαν τον Ναό του Απόλλωνα και το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας. Ανέβηκαν στην Ακρόπολη της Λίνδου, περπάτησαν στον οικισμό.

Και ακόμη, επισκέφθηκαν εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες και άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά, αλλά και μοντέρνα, φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, σε τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μέλισσας στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου και δοκίμασαν μέλι και ροδίτικο μελεκούνι.

«Ανακαλύψαμε την άλλη πλευρά της Ρόδου, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Αυτή την εναλλακτική Ρόδο, την τόσο πλούσια σε διαφορετικές εμπειρίες. Στο αφιέρωμα του Bell’ Europa για τη Ρόδο, θα παρουσιάσουμε την μοναδική ροδίτικη κουζίνα με τα παραδοσιακά γευστικά πιάτα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, μια καθαρά μεσογειακή κουζίνα. Αλλά δεν θα αρκεστούμε σε αυτό. Τους επόμενους μήνες θα προβάλλουμε και τις άλλες ομορφιές του νησιού. Από τα κάστρα και τα μονοπάτια, μέχρι τα δάση και τα πανέμορφα χωριά της» είχε πει η δημοσιογράφος Giovanna Patane.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, ιστοσελίδα δήμου Ρόδου

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση