Μια καταπληκτική συνταγή μας περιμένει αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό πιάτο ημέρας, με καταπληκτικά υλικά που συνδυάζονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους.

Μαγειρεύουμε τάρτα με κρεμμύδια, στην οποία προσθέτουμε γραβιέρα, κεφαλοτύρι και γλυκό κρασί. Το μόνο που μας λείπει είναι λίγη δροσιά.

Advertisement
Advertisement

Φτιάχνουμε λοιπόν μια σαλάτα, συνοδεύουμε με ένα ποτήρι κρασί και η μέρα μας κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά

Advertisement

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό κρεμμύδια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

1 φλιτζάνι καρσί γλυκό

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

Advertisement

1/2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι, μέχρι να ροδίσουν, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε έως ότου καραμελώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Advertisement

Χτυπάμε τα αυγά σε μία λεκάνη, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα τυριά και τα κρεμμύδια.

Αλείφουμε μία φόρμα για τάρτα Νο 24 με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο. Το τρυπαμε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Tip

Advertisement

Αντί για φύλλο σφολιάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρία φύλλα κρούστας, αφού τα αλείψουμε με βούτυρο.

 

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας…πίτες και τάρτες» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε συνταγές της Βάσιας Χριστοφόρου.