Πιάτο ημέρας: Ορεκιέτι με μπρόκολο και μπούκοβο

Ελαφρύ με ξεκάθαρες και απλές γεύσεις.
Getty

Ένα ελαφρύ πιάτο ημέρας με ξεκάθαρες και απλές γεύσεις μας περιμένει να το απολαύσουμε.

Μαγειρεύουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή με ζυμαρικά ορεκιέτι παρέα με μπρόκολο, λίγο αντζούγια, σκορδάκι - κρεμμυδάκι, τριμμένη παρμεζάνα και για περισσότερο ένταση μια πρέζα μπούκοβο.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ορεκιέτι

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

4 φιλετάκια αντζούγιας σε λάδι

300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο

2 κ.γλ. καυτερό μπούκοβο

1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τις αντζούγιες και τις ψιλοκόβουμε.

Ξεπλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Το ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, το αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Βράζουμε τα ορεκιέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις αντζούγιες σε κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτά για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το μπούκοβο, τα ορεκιέτι και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.