Ρόδος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - 23 άτομα μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα (Εικόνες)

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος.
hcg.gr

Το Λιμενικό εντόπισε το μεσημέρι του Σαββάτου δυο διαφορετικά σκάφη με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου και διέσωσε συνολικά 23 άτομα που επέβαιναν σε αυτά.

Στο πρώτο περιστατικό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για μια λέμβο με μετανάστες που πιθανώς ήταν σε δυσχερή θέση στην περιοχή Αφάντου νότια της Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία εντόπισαν μια φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 11 μετανάστες (5 άνδρες και 6 γυναίκες), τους οποίους και περισυνέλεξαν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη νέα μαρίνα της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος των μεταναστών.

Παράλληλα με το περιστατικό αυτό, το Λιμενικό εντόπισε ένα σκάφος με μετανάστες 12 μετανάστες (10 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο), κοντά στην περιοχή Κολύμπια της Ρόδου.

hcg.gr

Η φουσκωτή λέμβος ήταν ακυβέρνητη. Το σκάφος του Λιμενικού τους διέσωσε. Οι τρεις μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Κολυμπιών και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ οι υπόλοιποι εννέα μεταφέρθηκαν στο νέο καρνάγιο του νησιού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

hcg.gr

Δημοφιλή