Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι» στο αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης είπε το Δικαστήριο

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου.
Eurokinissi

Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.Ωστοσο, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι αφού στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σηκώθηκε και ανάφερε το ονόματα της ενώ κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την άκουγε δακρυσμένη.

Ο συνήγορος της αντέδρασε στον προσδιορισμό της ίδιας ημερομηνίας για την απολογία Πισπιρίγκου στην Ανακρίτρια, για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, και έναρξης της δίκης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αναφερόμενος στην απολογία της Πισπιρίγκου στην Ανακρίτρια, ο Αλέξης Κούγιας είπε «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», και για το λόγο αυτό υποστήριξε ότι δε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 12 που αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη.

Η πρόεδρος του απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που από σήμερα είναι μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς και δύο αναπληρωματικών μελών. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απέναντι της στην Έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.

Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και στην εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι είκοσι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οκτώ ιατροδικαστές.

Από το πρωί βρίσκονται στο πλευρό της κατηγορουμένης η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της.

Παρών επίσης στα έδρανα και ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή.

Το χρονικό

Νωρίτερα η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα αναβολής για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η πρόεδρος επεσήμανε ότι «τα κωλύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με διακοπή, πρώτιστο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της δικαιοσύνης».

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη . Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».

Και η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και να διακοπεί η εκδίκαση αναφέροντας πως ούτως ή άλλως είναι μια δίκη που θα διαρκέσει πολύ και επομένως θα υπάρχει ευχέρεια να εξυπηρετείται ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Κούγιας: Ζητώ να αναβληθεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο» ανέφερε στο αίτημά του ο κ. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας, με την απολογία της κατηγορούμενης να εκκρεμεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να εισαχθεί η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή