ΔΙΕΘΝΕΣ
31/07/2018 18:31 EEST

Ρωσία: Συνελήφθησαν τρεις αδελφές που σκότωσαν τον τυραννικό πατέρα τους επειδή τις κακοποιούσε

Aleksei Andreev via Getty Images

Για τον φόνο του πατέρα τους, Μιχαήλ Χατσατουριάν, κατηγορούνται οι τρεις κόρες, του- η Κριστίνα, 19 ετών, η Αντζελίνα, 18, και η Μαρία, 17 ετών- οι οποίες συνελήφθησαν από τη ρωσική αστυνομία την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, ο Χατσατουριάν βγήκε παραπατώντας από το διαμέρισμά του στη Μόσχα, φέροντας δεκάδες τραύματα από μαχαίρι, και κατέρρευσε δίπλα στο ασανσέρ. Σύμφωνα με το RT, ο ίδιος επεδίωκε να παρουσιάζει την εικόνα του νομοταγούς και θρήσκου πολίτη, ωστόσο οι γείτονες κάνουν λόγο για για έναν βίαιο μαφιόζο ο οποίος ήθελε να ελέγχει τους πάντες- και οι κόρες του ομολόγησαν τον φόνο, υποστηρίζοντας ότι «έσπασαν» μετά από χρόνια σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης. «Τον μισούσαμε και θέλαμε μόνο ένα πράγμα- είτε να εξαφανιζόταν είτε να μην τον γνωρίζαμε ποτέ» είπε η Κριστίνα στην αστυνομία. «Θέλαμε απλά να φύγει και να μη γυρίσει ποτέ».

 

 

Φίλοι και γείτονες ανέφεραν πως ο Χατσατουριάν ήταν ένας τυραννικός πατέρας και σύζυγος, ο οποίος είχε εξάρτηση από την ηρωίνη και σχέσεις με τον υπόκοσμο. Η βίαιη συμπεριφορά του απομάκρυνε τη σύζυγό του και μητέρα των κοριτσιών. Ο γιος τους, στα 20 του, ζει επίσης αλλού.

Ο 57χρονος ζούσε με τα τρία κορίτσια και είχε εγκαταστήσει στο διαμέρισμα κάμερες για να τις παρακολουθεί όσο έλειπε, ενώ συχνά τους απαγόρευε να πάνε στο σχολείο και τις ξυλοκοπούσε εάν τον αψηφούσαν.

«Τις έδερνε συνέχεια» είπε οικογενειακός φίλος. «Μια φορά τις πήγε σε ένα δάσος και απείλησε να τις σκοτώσει. Η μητέρα έφυγε, και αυτός απαγόρευσε κάθε επικοινωνία μαζί της».

 

 

Άλλος φίλος είπε στο ενημερωτικό κανάλι του Telegram, Mash, ότι έδερνε άγρια τα κορίτσια, αλλά απέφευγε να αφήνει ορατούς μώλωπες, για να μην γίνεται αντιληπτή η έκταση της κακοποίησης. Επίσης, σκεφτόταν ακραίους σαδιστικούς τρόπους τιμωρίας: Ένας άλλος οικογενειακός φίλος ισχυρίζεται πως ο Χατσατουριάν είχε γίνει έξω φρενών όταν βρήκε μια τρίχα σκύλου στο χαλί, οπότε κάλεσε μια από τις κόρες του στο δωμάτιο και την έβαλε να βουρτσίσει τον σκύλο και να φάει τις τρίχες του. Ωστόσο, οι πιο σοβαρές κατηγορίες έχουν να κάνουν με σεξουαλική κακοποίηση: Σύμφωνα με το 112, άλλο ένα ενημερωτικό κανάλι του Telegram, o 57χρονος είχε βιάσει μια από τις κόρες του, με αποτέλεσμα αυτή να προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας.

 

 

«Μετά τη σεξουαλική επίθεση, πήρε πολλά χάπια, αλλά την έσωσαν οι γιατροί. Ο πατέρας έπεισε τους νοσοκόμους ότι δεν ήταν απόπειρα αυτοκτονίας αλλά απλά ένα λάθος» ανέφερε το 112. Οικογενειακή φίλη επιβεβαίωσε την ιστορία αυτή, λέγοντας ότι ήξερε πως τουλάχιστον ένα κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ άλλος φίλος είπε ότι «συνέχεια αποπλανούσε» τις κόρες του.

Κάποιες φορές έκανε επίσκεψη ο αδελφός τους- μια φορά που πέρασε με έναν φίλο του, ο 57χρονος πίστεψε πως τα κορίτσια είχαν κάνει σεξ μαζί του. «Οπότε το κάνατε μαζί του, και οι τρεις σας; Είστε όλες πόρνες και θα πεθάνετε ως πόρνες» ακούγεται να ουρλιάζει σε ηχητικό που είχε καταγραφεί- με τον ίδιο να απειλεί ότι θα τις κακοποιήσει σεξουαλικά, θα τις ξυλοκοπήσει και θα τις σκοτώσει.

 

 

Όσον αφορά στο πώς ακριβώς σκοτώθηκε, οι εκδοχές ποικίλλουν: Σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μόσχας, τα κορίτσια σχεδίασαν τον θάνατό του, και η 17χρονη Μαρία τον μαχαίρωσε 35 φορές στον λαιμό και το σώμα, ενώ η 18χρονη Αντζελίνα τον χτυπούσε με σφυρί στο κεφάλι και η 19χρονη Κριστίνα του άδειαζε στο πρόσωπο σπρέι πιπεριού πριν τον μαχαιρώσει στην καρδιά. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο Χατσατουριάν είχε επιστρέψει από το σπίτι υπό την επήρεια ναρκωτικών, και όρμησε με μαχαίρι σε ένα από τα κορίτσια, τραυματίζοντάς την, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή και με τις τρεις και θανάσιμος τραυματισμός του με μαχαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, τα τρία κορίτσια δήλωσαν ένοχες. Παρά την εικόνα του θρήσκου και ευσεβούς πολίτη που προσπαθούσε να δείχνει δημοσίως, αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο του 57χρονου ηρωίνη, πιστόλια και τουφέκια.