«Ροζ Πάνθηρες» πίσω από ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας (Εικόνες)

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Σερβίας, 50 και 53 ετών.
astynomia.gr

Δύο μέλη της περίφημης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» κρύβονται πίσω από ισάριθμες διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του ριφιφί στο κέντρο της Αθήνας, με τα στελέχη της Ασφάλειας να καταφέρνουν να τα ταυτοποιήσουν και να τα συλλάβουν.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Σερβίας, 50 και 53 ετών, οι οποίοι φέρονται ότι εισέβαλαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε κοσμηματοπωλείο τής οδού Κολοκοτρώνη και τον Μάρτιο σε ακόμα ένα στην περιοχή της Ομόνοιας.

astynomia.gr

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Διαρρηκτών, οι κακοποιοί νυχτερινές ώρες αναζητούσαν κοσμηματοπωλεία, τα οποία ήταν δίπλα σε κενά ή εγκαταλελειμμένα κτίρια. Αφού τα εντόπιζαν, πραγματοποιούσαν κατόπτευση τού χώρου, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι μπορούν να κάνουν τη διάρρηξη χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια άνοιγαν τρύπα στη μεσοτοιχία, βάζοντας στο πάτωμα ύφασμα, προκειμένου να μειώσουν τον θόρυβο από τα υλικά, που θα έπεφταν.

astynomia.gr

Στο κοσμηματοπωλείο έμπαινε μόνον ο 50χρονος και μάλιστα έρποντας, για να μην ενεργοποιήσει τους αισθητήρες των συναγερμών. Άρπαζε τα κοσμήματα και διέφευγε με τον συνεργό του, τοποθετώντας τα κλοπιμαία σε σακίδια. Συνήθιζαν να προσεγγίζουν τους στόχους τους πεζή, αλλά όταν το έκαναν με αυτοκίνητο τότε το στάθμευαν μακριά, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

astynomia.gr

Στα τέλη Δεκεμβρίου είχαν αρπάξει από κοσμηματοπωλείο της οδού Κολοκοτρώνη αντικείμενα συνολικής αξίας 169.000 ευρώ, ενώ στις αρχές Μαρτίου από κοσμηματοπωλείο της οδού Αθηνάς είδη αξίας 147.000 ευρώ.

Τα στελέχη του Διαρρηκτών τους εντόπισαν στην οδό Αριστοτέλους και μόλις έκαναν γνωστή την ταυτότητά τους ο 53χρονος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Και οι δύο κακοποιοί έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα τις αστυνομικές αρχές, έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δημοφιλή