ΔΙΕΘΝΕΣ
21/10/2018 19:46 EEST

Σάλος με ρατσιστική επίθεση άνδρα εναντίον γυναίκας σε πτήση της Ryanair

Mια ηλικιωμένη γυναίκα είχε την ατυχία να καθίσει δίπλα σε έναν ρατσιστή, σε πτήση της Ryanair από την Βαρκελώνη στο Λονδίνο.

Στο βίντεο, διακρίνεται ο άντρας, που καθόταν δίπλα στο παράθυρο, να περιμένει να σηκωθεί η 77χρονη γυναίκα, η οποία είχε θέση στο διάδρομο, όπως γράφει η HuffPost.com .

Ο άντρας εκνευρίζεται φανερά όταν βλέπει πως η γυναίκα αργεί να σηκωθεί και αρχίζει να βρίζει.

Όταν το περιστατικό γίνεται αντιληπτό από την κόρη της 77χρονης, εκείνη του εξηγεί ότι η μητέρα της έχει κινητικό πρόβλημα και δεν μπορεί να σηκωθεί εύκολα. Αλλά αυτός απτόητος και προσβλητικός, συνεχίζει να βρίζει χυδαία: «Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι - αν εγώ της πω να σηκωθεί και να βγει... θα βγει».

Παράλληλα, την αποκάλεσε μεταξύ άλλων: «άσχημη, μαύρη μπάσταρδη», ενώ ακούγεται να της λέει: «Μη μου μιλάς σε μια γ@@@ ξένη γλώσσα, ηλίθια άσχημη αγελάδα».

Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο, ο άντρας κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας.

Πολλοί άσκησαν δριμύτατη κριτική στην Ryanair που απέτυχε να προστατεύσει τη γυναίκα και μάλιστα επικρίνουν  την εταιρία γιατί η γυναίκα αναγκάστηκε να καθίσει αλλού

Ο εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε: «Το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία του Essex και τώρα πια είναι για θέμα της αστυνομίας».

Η ρατσιστική επίθεση καταγράφηκε από επιβάτη της πτήσης FR9015 της Ryanair.