Σαν Μαρίνο: Επαγγελματίας ποδηλάτης τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τον θάνατο της γάτας Υπουργού

Ο 21χρονος Αντόνιο Τιμπέρι φέρεται να είπε ότι δοκίμαζε ένα αεροβόλο και πως σημάδεψε το κεφάλι της γάτας και την πυροβόλησε.
Tim de Waele via Getty Images

Με πρόστιμο και αποκλεισμό από την ομάδα του τιμωρήθηκε ένας επαγγελματίας ποδηλάτης στο Σαν Μαρίνο διότι πυροβόλησε και σκότωσε τη γάτα του Υπουργού Τουρισμού και Ταχυδρομείων της χώρας.

Ο 21χρονος Αντόνιο Τιμπέρι, παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων το 2019, φέρεται να είπε ότι δοκίμαζε ένα αεροβόλο τουφέκι και ότι σημάδεψε το κεφάλι της γάτας και την πυροβόλησε.

Το δύσμοιρο αιλουροειδές ανήκε στον γείτονά του, τον υπουργό Τουρισμού και Ταχυδρομειών του Σαν Μαρίνο, Φεντερίκο Πεντίνι Αμάτι.

Ένα δικαστήριο επέβαλε στον Τιμπέρι πρόστιμο 4.000 ευρώ ενώ η ομάδα του “Trek-Segafredo” τον έθεσε σε αναστολή 20 ημερών.

«Η γάτα δεν ενόχλησε κανέναν», είπε ο κ. Πεντίνι Αμάτι στην εφημερίδα Corriere della Sera.

″Ήταν μαζί μας για πολύ καιρό. Η τρίχρονη κόρη μου Λουτσία τη λάτρευε. Δεν μπορείς να σκοτώσεις ένα κατοικίδιο και να τη βγάλεις καθαρή με πρόστιμο 4.000 ευρώ”.

Η ποδηλατική ομάδα Trek-Segafredo είπε ότι καταδικάζει σθεναρά την «κατακριτέα πράξη» και θα δωρίσει το ποσό που αντιστοιχεί στην αναστολή της αμοιβής του Τιμπέρι σε μια οργάνωση προστασίας των ζώων.

Η ομάδα ”αναμένει από αυτόν να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εκφράσει τη μετάνοιά του και να γίνει καλύτερος άνθρωπος”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Τιμπέρι είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Σαν Μαρίνο.

″Εκτιμώ πως το αγόρι παραδέχτηκε την πράξη του. Τούτου λεχθέντος, δεν χρειάζεται να χορηγούμε διαμονή σε τέτοιους ανθρώπους”, πρόσθεσε ο κ. Πεντίνι Αμάτι.

Πηγή: BBC