ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2020 09:11 EEST

Σε καραντίνα γηροκομείο στη Νέα Ζηλανδία - Φόβοι για κρούσματα κορονοϊού

Η χώρα είχε καταφέρει επί 100 μέρες να μην δημιουργηθεί καμία εστία εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

interstid via Getty Images
Back view of nurse caregiver support walking with elderly woman outdoor

Στις 9 Αυγούστου η Νέα Ζηλανδία έκλεισε 100 μέρες χωρίς κορονοϊό. Φυσικά κρούσματα υπήρχαν αλλά από τα τέλη Απριλίου οι αρχές κατέγραφαν το πολύ πέντε την ημέρα, κανέναν θάνατο και δεν είχαν εστίες εξάπλωσης του ιού εντός της κοινότητας. 

Η είδηση λοιπόν, πως ένα γηροκομείο τέθηκε σε lockdown αιφνιδίασε. 

Ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα καθώς αρκετοί φιλοξενούμενοι σε αυτόν παρουσιάζουν συμπτώματα σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald και τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Stuff.

Το γηροκομείο Village Palms ενημέρωσε τους συγγενείς των ηλικιωμένων ενώ ο  γενικός διευθυντής του Τζέιμς Έιμσμπερι εξήγησε ότι «ένας αριθμός φιλοξενούμενων» στο γηροκομείο παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης που παραπέμπουν στην εποχική γρίπη, αλλά θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. «Τηρούμε απλά το πρωτόκολλο» ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος «περαιτέρω» μολύνσεων, πρόσθεσε.

Αξίζει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια των πρώτη μηνών κορύφωσης της εξάπλωσης του ιού στις χώρες της Ευρώπης-και όχι μόνο- ήρθαν στο φως πολλές θλιβερές ιστορίες σχετικά με πολλούς θανάτους και κρούσματα φιλοξενούμενων σε αυτά. Για την μετάδοση ευθύνονταν οι εργαζόμενοι σε αυτά αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι επισκέψεις είχαν απαγορευθεί αλλά και η εγκληματική αμέλεια των διοικήσεων που δεν ανταποκρίθηκαν κατά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές σε : ΣουηδίαΙταλία,Πορτογαλία, Ισπανία, Νότιο Κορέα, ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά ενώ τα τέλη Απριλίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πως οι μισοί θάνατοι από κορονοϊό είχαν καταγραφεί σε γηροκομεία..

 

Πηγή: Reuters, WorldMeter, AΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post