Σε νοσοκομείο της Τουρκίας 4χρονη από το Καστελόριζο λόγω μη αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ

Αναβατήρας συνέθλιψε το χέρι του κοριτσιού. Οι γονείς το πήγαν με τουριστικό ημερόπλοιο στην Τουρκία. Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, κινδυνεύει να χάσει το χέρι του.
Franz Marc Frei via Getty Images

Σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 4 ετών από το Καστελόριζο που τραυματίστηκε σοβαρά. Αν και κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αυτό δεν πήγε να παραλάβει το παιδί και έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να πάνε στην γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της EΡΤ αναβατήρας στο κατάστημα του πατέρα του παιδιού, συνέθλιψε το χέρι του και υπήρχε άμεση ανάγκη για διακομιδή στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται, παρ’ ότι κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αυτό δεν πήγε να παραλάβει το παιδί, με αποτέλεσμα οι γονείς να το μεταφέρουν στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή καθώς υπάρχον πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω).

Tον περασμένο Απρίλιο ανάλογο πρόβλημα και πάλι στο Καστελόριζο, υπήρξε με την διακομιδή ενός άλλου παιδιού που επίσης τελικά μεαφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Επρόκειτο για έναν αγοράκι 4 ετών που τραυματίστηκε μαγκώνοντας το χέρι του σε πόρτα.

Όπως ανέφερε τότε η εφημερίδα Δημοκρατική το παιδί μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια γιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Ρόδου -λόγω βλάβηςστο τηλεφωνικό σύστημα του νοσοκομείου-για να εγκριθεί αεροδιακομιδή με το ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε με σκάφος στο Κας και από εκεί στο νοσοκομείο της Αττάλειας όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση.

Δημοφιλή