Σε τροχιά το «πρώτο διαστημικό εργοστάσιο του κόσμου»

Ανακοινώσεις από τη Varda Space Industries.
.
.
Varda Space Industries

Την επιτυχή ανάπτυξη του πρώτου της δορυφόρου, W-Series 1 – του αποκαλούμενου «πρώτου διαστημικού εργοστασίου στον κόσμο»- ανακοίνωσε η Varda Space Industries, startup στην Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Interesting Engineering, σκοπός της εταιρείας είναι να σημάνει την έναρξη της μαζικής παραγωγής υλικών στο Διάστημα, τα οποία είτε δεν μπορούν να παράγονται σε τροχιά, είτε αναπτύσσονται ταχύτερα και με καλύτερη ποιότητα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

«Τα ηλιακά πάνελ του πρώτου διαστημικού εργοστασίου στον κόσμο βρήκαν τον Ήλιο» ανακοίνωσε μέσω Twitter η εταιρεία, λίγο μετά την εκτόξευση του δορυφόρου σε τροχιά με την αποστολή Transporter-8 της SpaceX τη Δευτέρα.

Το εγχείρημα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δοκιμών της εταιρείας για να διαπιστωθεί εάν ο δορυφόρος της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων στο Διάστημα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Γουΐλ Μπρούεϊ, πρώην μηχανικό της SpaceX, και τον Ντέλιαν Ασπαρούχοφ, του Founders Fund του Πίτερ Θιλ. Σκοπός είναι να ανοίξει ο δρόμος για τη μαζική παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων στο Διάστημα.