Σεισμός:Αγοράκι εγκλωβισμένο σε ερείπια πίνει νερό από καπάκι μπουκαλιού για να επιζήσει (βίντεο)

Ο μικρός Μοχάμεντ κατάγεται από την Συρία και ζούσε στην Τουρκία. Όταν τραβήχτηκε το βίντεο ήταν ήδη επί 45 ώρες εγκλωβισμένος στα συντρίμμια.
Twitter
Twitter
Twitter

Καθώς οι επιχειρήσεις ανάσυρσης επιζώντων από τα ερείπια κτιρίων που άφησε πίσω του ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία διανύουν το τρίτο 24ωρο, οι ελπίδες σβήνουν αλλά την ίδια στιγμή αναπτερώνονται ξανά στην είδηση ή στην εικόνα ανθρώπων που μετά από δεκάδες ώρες κάτω από τόνους τσιμέντου, μετάλλων και σκυροδέματος βγαίνουν νικητές.

Παράλληλα τρομακτικές όσο και συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που κυλούν αργά και βασανιστικά μετά τον εντοπισμό κάποιου επιζώντα και αρχίζουν οι αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά οι καρδιές ραγίζουν.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή ενός μικρού αγοριού από την Συρία, του μικρού Μοχμάμεντ που ζει στην πληγείσα από τον σεισμό Αντάκεια της Τουρκίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ βρίσκεται ήδη 45 ώρες εγκλωβισμένος, εμφανίζεται να πίνει νερό από το καπάκι ενός μπουκαλιού για να ενυδατωθεί και να κρατηθεί στη ζωή.

″Μπράβο Μοχάμεντ” γράφει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμουγλου στην ανάρτησή του σχετικού βίντεο αναφέροντας πως τελικά το αγοράκι απεγκλωβίστηκε από ομάδα διασωστών.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Ανάμεσα στους αμέτρητους παγιδευμένους στα χαλάσματα βρίσκονται και πολλά παιδιά, τα οποία δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατηθούν ζωντανά.

Ένα από αυτά, απαθανατίστηκε να πίνει νερό από καπάκι μπουκαλιού, την ώρα που τουρκική ομάδα έρευνας και διάσωσης προσπαθεί να το βοηθήσει.

Πρόκειται για ένα μικρό αγόρι από τη Συρία, τον μικρό Mohammad που κόλλησε κάτω από ερείπια στην Αντάκια, νότια της Τουρκίας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα