ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2021 08:39 EEST | Updated 24/09/2021 14:49 EEST

Σύλληψη άνδρα για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νέσσα που συγκλονίζει το Λονδίνο

«Η διαδρομή της Σαμπίνα έπρεπε να διαρκέσει 5'. Δεν τα κατάφερε ποτέ να φθάσει στον προορισμό της».

via Associated Press

Ένας 38χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία της Σαμπίνα Νέσσα, της νεαρής δασκάλας που δολοφονήθηκε διανύοντας μια διαδρομή μόλις πέντε λεπτών από το σπίτι της σε μια παμπ της γειτονιάς, στο Λονδίνο.

H υπόθεση, απασχολεί ιδιαίτερα την βρετανική κοινωνία και τα ΜΜΕ καθώς εξαιτίας των όλο και περισσότερων εγκλημάτων σε βάρος γυναικών. 200 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Βρετανία τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.  

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη στο Λιούισαμ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και παραμένει υπό κράτηση.

Η Νέσσα δέχτηκε επίθεση στις 17 Σεπτεμβρίου περίπου στις 8.30 μμ ενώ περπατούσε στο πάρκο Cator στο Κίντμπρουκ, νοτιοανατολικό Λονδίνο. Ήταν πεζή και καθ′ οδόν για το μπαρ Depot όπου θα συναντούσε μια φίλη της, όταν φαίνεται πως έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης. 

«Η διαδρομή της Σαμπίνα θα έπρεπε να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 5 λεπτά, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ να φθάσει στον προορισμό της», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζο Γκάριτι.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δημοσίευσε εικόνες από κάμερες ασφαλείας στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας ο οποίος περπατά στην πλατεία Πέγκλερ το βράδυ που της επίθεσης και ζητά τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του.

Έχει επίσης δημοσιεύσει μια φωτογραφία ενός ασημένιου οχήματος που ήταν σταθμευμένο στην ίδια περιοχή και εκτιμάται πως ο άνδρας που αναζητείται είχε πρόσβαση σε αυτό. 

Ο επιθεωρητής Νιλ Τζον, από την ειδική ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων της Μητροπολιτικής δήλωσε: «Η ομάδα μας εργάζεται ακούραστα για να βρει τον υπεύθυνο για τη δολοφονία της Σαμπίνα και αυτό περιλαμβάνει μια εκτεταμένη εξέταση υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος,  η οποία παραμένει σε εξέλιξη. Ζητάμε από οποιονδήποτε - ειδικά από όσους ζουν στο Κίντμπρουκ και στην ευρύτερη περιοχή του Λούισαμ και του Γκρίνουτς - να δουν προσεκτικά αυτές τις εικόνες για να εξετάσουν εάν γνωρίζετε ποιος είναι αυτός ο άνδρας και εάν τον έχουν δει τις τελευταίες ημέρες. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του ή το που θα μπορούσε να βρίσκεται, είναι ζωτικής σημασίας για την έρευνά μας, γι ’αυτό σας ζητάμε να κοινοποιήσετε αυτή την φωτογραφία διασφαλίζοντας πως θα τη δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι».