Σύμη: Κανένα ίχνος του αγνοούμενου παρουσιαστή του BBC - 'Ερευνες από ξηρά, θάλασσα και αέρα

Τι είπε η γυναίκα που φαίνεται να είναι και το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό. Η περιοχή στην οποία πήγε βόλτα είναι μερικώς επικίνδυνη αλλά δημοφιλής σε τουρίστες του νησιού.
facebook
facebook
FACEBOOK

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Σύμη και εντείνεται η αγωνία για την τύχη του βρετανού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ που αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Μόσλεϊ μαζί με την σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου και κάποια στιγμή το μεσημέρι της Τετάρτης 67χρονος έφυγε για να να κάνει μια βόλτα με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση το Πεδί.

Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται ενώ η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνιση του, χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις αρχές, η περιοχή από όπου πιθανώς πέρασε ο Μόσλεϊ είναι κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη.

Μια γυναίκα που μίλησε στην EΡΤ είπε: «14:20 φεύγω από το σπίτι μου και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο...Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Αυτή φαίνεται να είναι και η τελευταία μαρτυρία ατόμου που τον είδε ζωντανό.

Μάλιστα η γυναίκα είπε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Από χθες αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό και εθελοντές διενεργουν έρευνες στο νησί και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ενώ σε αυτές συνδράμει ελικόπτερο και το drone «Ίκαρος» που έχει τη δυνατότητα να ερευνά και τη νύχτα.

Ποιος είναι ο αγνοούμενος

Ο Δρ Μάικλ Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνιση σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το This Morning και το The One Show. Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας Just One Thing για το BBC.

Σύμη, 6 Ιουνίου 2024: Φωτογραφία του Δρ Μάικλ Μόσλεϊ, με έκκληση για πληροφορίες, έχει αναρτηθεί σε γκρουπ του Facebook.
Σύμη, 6 Ιουνίου 2024: Φωτογραφία του Δρ Μάικλ Μόσλεϊ, με έκκληση για πληροφορίες, έχει αναρτηθεί σε γκρουπ του Facebook.
Facebook/Adriana Shum

Του πιστώνεται επίσης η αυξανόμενη δημοτικότητα της δίαιτας 5:2 για την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς Trust Me, I’m A Doctor στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το Channel 4, τα Secrets Of Your Big Shop και Who Made Britain Fat;

Τα προγράμματά του έχουν κερδίσει βραβεία RTS και Emmy ενώ έχει ανακηρυχθεί και «ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς» από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση.

Δημοφιλή