Συν 600.000 Βρετανοί τουρίστες το 2022 – από την 1η Απριλίου οι πτήσεις

Συμφωνία με τον όμιλο Jet2.com και Jet2holidays, πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στο Λονδίνο.
Steve ForrestSteve Forrest/Workers' Photos

Η βρετανική αγορά είναι άκρως σημαντική για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί Νο1 αγορά, διαχρονικά, παρά το γεγονός ότι το 2021 περιορίστηκε πίσω από τη γερμανική αγορά.

Ωστόσο, τα μηνύματα για το 2022 είναι άκρως ενθαρρυντικά, καθώς οι βρετανικοί τουριστικοί οργανισμοί και οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, πυκνώνουν τα δρομολόγιά τους για τη νέα σεζόν, προς τη χώρα μας.

Την Δευτέρα, στο Λονδίνο, άρχισε να λειτουργεί η κορυφαία έκθεση τουρισμού της Ευρώπης, World Travel Market (WTM) και εκ των κορυφαίων του κόσμου, με την ελληνική συμμετοχή να είναι δυναμική, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ήρθε σε συμφωνία με ανώτατα στελέχη των Jet2.com και Jet2holidays, ώστε να αυξήσουν κατά 600.000 τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις σε ελληνικούς προορισμούς το 2022, σε σχέση με το 2019.

Steve ForrestSteve Forrest/Workers' Photos

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,44 εκατομμύρια, οι πτήσεις θα διεξάγονται από 10 βρετανικά προς 15 ελληνικά αεροδρόμια, από την 1η Απριλίου 2022, με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο, ενώ προστίθενται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ, από τις 15 Απριλίου 2022. Συνολικά, η εταιρεία θα πραγματοποιεί 270 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς.

Επίσης, το Υπουργείο Τουρισμού, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να παραμείνουν ανοιχτοί κάποιοι από τους προορισμούς αυτούς και τον χειμώνα του 2022-2023.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας: «το καλοκαίρι ξεκινά από την άνοιξη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Επιμένουμε και επενδύουμε στο city break. Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι κομβικές πόλεις στη στρατηγική μας και βλέπετε ότι αντιδρούν και οι μεγάλοι παίκτες παγκοσμίως. Αρκεί να θυμίσω ότι η καμπάνια μας με τον ΕΟΤ φέτος ξεκινάει με τους χειμερινούς προορισμούς και το city break από τα τέλη Νοεμβρίου και ότι από τις αρχές Απριλίου ξαναξεκινούν και οι 13 πτήσεις από τις Η.Π.Α. – 14 με την Emirates που παραμένει ανοιχτή και όλο τον χειμώνα.

Βούληση της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού είναι να μπορέσουμε να έχουμε πτήση από τις Η.Π.Α. και στη Θεσσαλονίκη».

WTM London Excel
WTM London Excel
Steve ForrestSteve Forrest/Workers' Photos