Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ με βασικό θέμα το μεταναστευτικό

Θα συζητηθούν και τα ελληνοτουρκικά, στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη.
Στις 12:00 ξεκινά η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
Στις 12:00 ξεκινά η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου και βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι ο περιορισμός των ροών και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την Τουρκία προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ήταν εξάλλου ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη και η Αθήνα εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με την Άγκυρα

Αυτό που κυρίως επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι να παταχθεί η δράση των διακινητών που φεύγουν από τη γειτονική χώρα, ενώ κομβικό ρόλο για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με την Τουρκία καλείται να παίξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος επιθυμούν και οι Βρυξέλλες.

Τέλος, αναμένεται να γίνει ενημέρωση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την πορεία των συζητήσεων στα ελληνοτουρκικά.

Δημοφιλή