Συνέλαβαν σωφρονιστικό υπάλληλο για εμπόριο ναρκωτικών στις φυλακές

Προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες διακινούσε στους έγκλειστους των φυλακών αλλά ένας εξ αυτών αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να τον καταγγείλει.
valentyn semenov / 500px via Getty Images

Ένα 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος υπηρετεί στις Φυλακές Νιγρίτας των Σερρών, συνέλαβαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 34χρονος προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στους εγκλείστους των φυλακών, μόνο που ένας από τους κρατούμενους αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να τον καταγγείλει.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 33χρονος κρατούμενος ενημέρωσε τις αρχές ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος του πρότεινε έναντι αμοιβής να του παραδίδει ναρκωτικά, κάνναβη, και εκείνος με τη σειρά του να τα μεταπωλεί σε συγκρατούμενούς του. Ανέφερε, μάλιστα, και τον τρόπο προμήθειας και τον τρόπο πληρωμής.
Οι ”Αδιάφθοροι” παγίδευσαν τηλεφωνικές συσκευές, κατέγραψαν ήχο και εικόνα και διαπίστωσαν πως στις 17 Ιουνίου ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος παρέδωσε στον κρατούμενο -”συνεργό” του 10,82 γραμμάρια χασίς και 4,9 γραμμάρια ”σοκολάτας”, λαμβάνοντας από τον 33χρονο κρατούμενο 150 ευρώ. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσημείωσαν χαρτονομίσματα αξίας 450 ευρώ, προκειμένου ο κρατούμενος να τα δώσει στον σωφρονιστικό με τη συμφωνία να αγοράσει και πάλι ναρκωτικά. Μόλις παρέλαβε τα χρήματα ο σωφρονιστικός το μεσημέρι της Πέμπτης, του πέρασαν χειροπέδες και τώρα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Δημοφιλή