Συνέλαβαν γιατρό για παράνομα αναβολικά

Θύμα της μεταξύ άλλων ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Ντίνος Μήτογλου.
Ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Μήτογλου με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο
Ο Κωνσταντίνος «Ντίνος» Μήτογλου με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο
NurPhoto via Getty Images

Ακόμα και τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, Ντίνο Μήτογλου, είχε εξαπατήσει μία 48χρονη γιατρός, την οποία συνέλαβαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο καλαθοσφαιριστής της Αρμάνι Μιλάνου ήταν σε αποθεραπεία, λόγω τραυματισμού του, η 48χρονη τον έπεισε να του χορηγήσει σκευάσματα και σε πόσιμη και σε ενέσιμη μορφή. Όταν, όμως, λίγο καιρό μετά πέρασε αντιντόπινγκ κοντρόλ βρέθηκε θετικός, με αποτέλεσμα να τον αποκλείσουν και ακόμα να εκκρεμεί η υπόθεσή του στη FIBA. Ο διεθνής αθλητής, μάλιστα, έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της γιατρού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 48χρονη έχει την ειδικότητα τής μικροβιολόγου, εργάζεται σε Κέντρο Υγείας σε μεγάλη συνοικία της Αθήνας.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.

Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρείς (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  • μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
  • φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση , ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

astynomia.gr

Δημοφιλή