ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/06/2018 09:21 EEST | Updated 18/06/2018 10:35 EEST

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Reuters

Σε σπίτι φιλικού του προσώπου, στην περιοχή της Πεντέλης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για προπαρασκευή εσχάτης προδοσίας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπαρμπαρούσης είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο 24ωρο στο σπίτι της Πεντέλης, παρότι η ΕΛ.ΑΣ.  τον έψαχνε με ισχυρές δυνάμεις στην Αιτολωακαρνανία, όπου είχε γίνει αντιληπτός για τελευταία φορά.

Όταν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι της Πεντέλης και ζήτησαν να παραδοθεί, αυτός το έκανε χωρίς να προβάλει αντίσταση. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και το βουλευτικό Volvo που χρησιμοποίησε για να διαφύγει της σύλληψης, ενώ εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε περιφερειακούς δρόμους για να φτάσει ξανά στην Αθήνα.

Ο Μπαρμπαρούσης αρχικά έχει οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ εντός της ημέρας θα οδηγηθεί και στις δικαστικές αρχές.

Μαζί με τον βουλευτή, κατά πληροφορίες, έχει προσαχθεί ακόμη από την ΕΛ.ΑΣ. μία νεαρή γυναίκα στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε ο Μπαρμπαρούσης, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα της ασκηθεί δίωξη.