Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε βλήματα όλμων 11,5 τόνων και ανήκει σε εταιρεία της Ουκρανίας

Αναχώρησε από τη Νις της Σερβίας με τελικό προορισμό το Μπαγκλαντές λέει το Υπ.Αμυνας της Σερβίας και κάνει λόγο για νόμιμη εξαγωγή.
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Αntonov An-12 που συνετρίβη στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος, που όπως επιβεβαίωσε ανήκει σε ουκρανική εταιρεία αερομεταφορών φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο ’Αμυνας του Μπαγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου ’Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή