Αναλυτικά στοιχεία για τα πυρομαχικά που μετέφερε το Antonov έλαβαν οι ελληνικές αρχές.

Καμία πληροφορία όμως μέχρι στιγμής για την "μικροσκοπίκή" λευκή ουσία που έχει εντοπιστεί στα συντρίμμια και προβληματίζει τις αρχές.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Αναλυτικά στοιχεία για το φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov An-12 που συνετρίβη στην Καβάλα έδωσαν στις ελληνικές αρχές οι αρμόδιοι στην Σερβία.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ), σύμφωνα με την ΕΡΤ, έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir, που είναι ο εντολέας για την μεταφορά των 11,5 τόνων πυρομαχικών.

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος μετέφερε:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και

  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Η πληροφορία αυτή είναι πολύτιμη καθώς τα Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς που βρίσκονται στην περιοχή γνωρίζουν πλέον τι έχουν να αντιμετωπίσουν και πως να χειριστούν την απομάκρυνση των βλημάτων όλμων.

Ωστόσο, πρόβλημα παραμένει πως εκτός από τμήμα του αεροσκάφος που έχουν σκορπιστεί σε μεγάλη αγροτική έκταση, θα πρέπει να ελεγχθεί η περιοχή και για την διασπορά μέρος του φορτίου που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο εάν έρθει σε επαφή με αυτό ανεκπαίδευτος πολίτης.

Τέλος, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι είναι η λευκή σκόνη που εντοπίστηκε επίσης στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος και προβληματίζει τις αρχές. Σημειώνεται πως για την ταυτόποίηση της ουσίας αυτής έχει μεταβεί στην Καβάλα, Λόχος της Πυρηνικής, Βιολογικής, Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Δημοφιλή