Συντριβή τουριστικού ελικοπτέρου με έξι νεκρούς στο Νεπάλ

Οι πέντε ήταν υπήκοοι Μεξικού.
via Associated Press

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε υπήκοοι Μεξικού, σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο Νεπάλ, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο Reuters.

Σωστικά συνεργεία εντόπισαν πέντε πτώματα και αναζητούν το έκτο, διευκρίνισε ο Τεκνάθ Σιτούλα, αξιωματούχος στο αεροδρόμιο της Κατμαντού, της πρωτεύουσας του Νεπάλ.

Το ελικόπτερο τουρισμού της εταιρείας Manang Air απογειώθηκε από τη Σούρκε, στην περιοχή του όρους Έβερεστ, στις 10:04 [σ.σ. τοπική ώρα· 07:19 ώρα Ελλάδας] με προορισμό την πρωτεύουσα. Κάθε επικοινωνία μαζί του όμως χάθηκε περίπου δέκα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Στο Νεπάλ, χώρα όπου η αεροπορική ασφάλεια χαρακτηρίζεται αξιοθρήνητη, έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από έξι μήνες.

Οι χιονισμένες κορυφές και τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα αεροδρόμια της ασιατικής χώρας αποτελούν πρόκληση και για τους εμπειρότερους πιλότους. Συχνά οι μετεωρολογικές συνθήκες μεταβάλλονται αστραπιαία κάνοντας τις συνθήκες πτήσης επικίνδυνες σε μια χώρα όπου ο τομέας των αερομεταφορών πάσχει από ελλείψεις, όχι μόνο στην εκπαίδευση των χειριστών, αλλά και στη συντήρηση των αεροδρομίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της ανησυχίας για την κατάσταση του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στο ασιατικό κράτος, έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις εταιρειών του Νεπάλ στον εναέριο χώρο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δημοφιλή