Συρία: Κλιμάκωση της έντασης με την Αγκυρα μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτικών

Στην ανεπίθεση η Τουρκία μετά το χτύπημα των δυνάμεων του Ασαντ κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης.
OMAR HAJ KADOUR via Getty Images

Κορυφώνεται η ένταση στη βόρεια Συρία μεταξύ του τουρκικών και συριακών δυνάμεων μετά τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή Ταφτανάζ, τη βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, την Δευτέρα.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ πραγματοποίησαν χτύπημα εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιωτικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, με αποτέλεσμα την άμεση απάντηση της Άγκυρας.

Η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, έπληξε δεκάδες θέσεις του συριακού στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μάλιστα, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν συνολικά 101 στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Παράλληλα, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας «χτύπησαν» στρατιωτικό ελικόπτερο της Συρίας.

«Η Τουρκία ανταπάντησε στην επίθεση, καταστρέφοντας όλους τους στόχους του εχθρού και παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο των στρατιωτών μας. Ο εγκληματίας πολέμου, ο οποίος διέταξε τη σημερινή απεχθή επίθεση, είχε ως στόχο όλη τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο την Τουρκία» δήλωσε νωρίτερα ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ακούραστα υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συνεχίσουν να συγκρούονται με όποιον τολμά να στοχεύει τη σημαία μας, να καταπιέζει τους φίλους μας» πρόσθεσε.

Δημοφιλή