ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2019 18:08 EEST | Updated 12/07/2019 18:54 EEST

ΣΥΡΙΖΑ κατά Παυλόπουλου: «Υποκρισία από τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών»

Αφορμή αποτέλεσε το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε στην κυβέρνηση ανυπόγραφα τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για πρώτη φορά από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Αφορμή αποτέλεσε το ότι ο Πρόεδρος επέστρεψε στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης χωρίς να τα υπογράψει. Έτσι δίνει στην κυβέρνηση της ΝΔ την ευκαιρία να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Ασκώντας κριτική γι’ αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχωρίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης από του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καταγγέλλει «μεθοδεύσεις» και «απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», ενώ διαπιστώνει «υποκρισία όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών.
Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας».