ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/01/2020 12:42 EET | Updated 23/01/2020 17:15 EET

Συνεργασία για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Microsoft

Στο περιθώριο της Συνόδου στο Νταβός.

Την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος, πρότεινε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, κατά την συνάντησή τους, την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. 

Ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στο περίπτερο της εταιρείας, ανέφερε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία και να υποβάλλει μια πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Επίσης, στη διάρκεια της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπραντ Σμιθ, συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια, είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.