Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η τελευταία φωτογραφία πριν μπει στο νοσοκομείο

Στο μπαρ Maximilian Bistrot στο Μιλάνο.
via Associated Press

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12/6) ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε» -ο οποίος έπασχε από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία- έφυγε από τη ζωή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, όπου εισήχθη την περασμένη Παρασκευή (9/6).

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (13/6) κυκλοφόρησε στα ιταλικά ΜΜΕ η τελευταία φωτογραφία του «Καβαλιέρε» πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο ίδιος να βρίσκεται στο μπαρ Maximilian Bistrot στο Μιλάνο και αγκαλιάζει τον μικρό γιο του ιδιοκτήτη, αναφέρει δημοσίευμα της La Stampa.

Αν και στη φωτογραφία φαίνεται ιδιαίτερα καταβεβλημένος, «αστειευόταν με όλους, όπως έκανε πάντα», σχολίασε ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου των ΜΜΕ στην Ιταλία, πριν μεταμορφώσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Το Forza Italia ανήκει στον δεξιό συνασπισμό της Τζιόρτζια Μελόνι και, αν και ο ίδιος δεν είχε ρόλο στην κυβέρνηση, ο θάνατός του ενδέχεται να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην ιταλική πολιτική σκηνή τους επόμενους μήνες.

Είχε γεννηθεί στο Μιλάνο στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών νομικής, στην αρχή της δεκαετίας του ’60, άρχισε να δραστηριοποιείται στον οικοδομικό τομέα. Από το 1969 μέχρι και το 1976, με τις εταιρίες του έχτισε σειρά οικοδομικών συγκροτημάτων και δημιούργησε ουσιαστικά τις περιοχές «Μιλάνο 2» και «Μιλάνο 3».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γνωστός και ως «Καβαλιέρε» (από τον τιμητικό τίτλο του ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας) ορκίστηκε πρωθυπουργός τέσσερις φορές, αφού υπερίσχυσε, με την κεντροδεξιά συμμαχία, στις βουλευτικές εκλογές του 1994, του 2001 (έπειτα από τέσσερα παραιτήθηκε και του δόθηκε νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης) και του 2008. Κατά την διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο κυριότερος αντίπαλός του, ήταν ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Δημοφιλή