Σκάνδαλο σε αγώνα ταχύτητας esports: Οδηγός της Formula Ε έβαλε να τρέξει gamer για λογαριασμό του

Η συνεργασία του Ντάνιελ Αμπτ με την Audi τερματίστηκε.
ASSOCIATED PRESS

Τον τερματισμό της συνεργασίας του με την ομάδα Formula E της Audi την Τρίτη είχε η επιλογή του οδηγού Ντάνιελ Αμπτ να βάλει έναν επαγγελματία gamer να τον υποκαταστήσει σε έναν επίσημο αγώνα esports.

H εταιρεία είχε προηγουμένως θέσει τον Γερμανό οδηγό σε διαθεσιμότητα, εξαιτίας της υπόθεσης που είχε προκύψει.

«Σήμερα ενημερώθηκα σε συζήτηση με την Audi πως οι δρόμοι μας χωρίζουν από εδώ και πέρα, δεν θα αγωνιζόμαστε μαζί πλέον στη Formula E και η συνεργασία μας έχει λάβει τέλος» είπε ο ίδιος σε βίντεο στο YouTube.

Ο 27χρονος οδηγός διέψευσε πως είχε επιδιώξει οποιοδήποτε όφελος κατά τον πέμπτο γύρο του εικονικού «Race at Home Challenge» και ισχυρίστηκε πως σκοπός του ήταν απλά να φτιάξει μια «αστεία ιστορία» για χάρη των φαν.

Όπως είπε, αυτό που συνέβη είχε συζητηθεί ανοιχτά προηγουμένως στο live stream του στο Twitch, μπροστά σε 1.000 followers, και δεν είχαν δοθεί χρήματα.

«Κοιτάζοντας προς τα πίσω, δεν σκεφτήκαμε αρκετά για τη σοβαρότητα και τις συνέπειες της κατάστασης. Κάναμε μεγάλο λάθος εδώ» είπε ο Αμπτ, που κατέβαλε 10.000 ευρώ για φιλανθρωπία.

«Δεν ήταν ποτέ σκοπός μου να βάλω έναν άλλο οδηγό να τρέξει για εμένα προκειμένου να επιτύχω αποτέλεσμα και να το κρατήσω κρυφό μετά για να φανώ καλύτερος».

Η Audi ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα πως κορυφαίες της προτεραιότητες είναι η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η συνέπεια ως προς την τήρηση των κανόνων που ισχύουν. «Αυτό ισχύει για όλες τις δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται το brand, χωρίς εξαίρεση».

Ο Αμπτ είχε τερματίσει τρίτος στον αγώνα του Σαββάτου, ωστόσο οι αντίπαλοί του εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με το ποιος ήταν ο οδηγός. Ο Στόφελ Βαν Ντορν, που τερμάτισε δεύτερος, υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο τον Αμπτ στο κινητό, χωρίς επιτυχία.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης esports οι οδηγοί Formula E αγωνίζονται από τα σπίτια τους και εμφανίζονται online στους εξομοιωτές τους, μα το πρόσωπο του Αμπτ ήταν κρυμμένο.

Οι διοργανωτές μπορούν να ελέγχουν τις διευθύνσεις ΙΡ των αγωνιζομένων για να διασφαλίζουν πως είναι αυτοί που πρέπει να είναι, και, όπως αποκαλύφθηκε, ο επαγγελματίας gamer Λόρεντς Χέρτσινγκ ήταν ο αντικαταστάτης του Aμπτ.