ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/05/2020 13:04 EEST

Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστις μεταμφιέστηκε – Αποκαλυπτικό βίντεο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ακόμα ότι μπορούν να βρουν «απαντήσεις» στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Ιωάννας.

Eurokinissi

Νέα δεδομένα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση με την 33χρονη Ιωάννα Π. που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μυστηριώδης δράστις ήταν μεταμφιεσμένη. Το γεγονός αυτό δείχνει οργάνωση από την πλευρά της δράστιδος, η οποία παρότι έχει καταγραφεί από πλήθος καμερών στην περιοχή δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Και αυτό διότι φαίνεται ότι είχε λάβει τα μέτρα της, γνωρίζοντας ότι μετά την επίθεση οι Αρχές θα εξετάσουν τα βίντεο. Εκτός από τη μεταμφίεση η γυναίκα φορούσε και χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

Η πρώτη επίσημη κατάθεση της 33χρονης Ιωάννας δόθηκε χθες από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Η κατάθεση μπορεί να μη βοήθησε ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο το υλικό από τις κάμερες που έχει συγκεντρωθεί έχει δώσει κάποια δεδομένα που μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Αυτό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχει καταγραφεί το όχημα με το οποίο έφτασε στο σημείο η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη χειρουργική μάσκα, που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της όμορφης Ιωάννας. Ωστόσο, το άτομο που οδηγούσε το συγκεκριμένο όχημα δεν φέρεται να γνώριζε τις προθέσεις της γυναίκας, κάτι το οποίο έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί έχουν πλέον κάποιες πληροφορίες -πέραν των όσων έχει καταθέσει η 34χρονη Ιωάννα- για τα χαρακτηριστικά της γυναίκας με το βιτριόλι (σ.σ. αν και προσπάθησε επιμελώς να τα κρύψει με μάσκα και σκούφο). 

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος της, άτομα για τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ενδεχομένως να έχουν στοιχεία χρήσιμα για την πορεία των ερευνών. Ίσως, μάλιστα, να έχει εντοπιστεί και «προβληματικό» άλλοθι σε κάποιο άτομο με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη η Ιωάννα κατά το παρελθόν. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ακόμα ότι μπορούν να βρουν «απαντήσεις» στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Ιωάννας. Θεωρούν απίθανο η δράστις της επίθεσης να μην είχε «προειδοποιήσει» με κάποιο τρόπο, είτε με τηλεφώνημα, είτε με μήνυμα, είτε με κάποια παρέμβαση στα social media. Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μόλις δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, ενδεχομένως να αποδειχτεί διαφωτιστική.

Σήμερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα επισκεφτούν ξανά στο νοσοκομείο την Ιωάννα ελπίζοντας σε κάποιο νέο στοιχείο, καθώς συνέρχεται σιγά σιγά από το αρχικό σοκ.