Σόφι Τέρνερ: Πάσχω από κατάθλιψη εδώ και έξι χρόνια, ξεκίνησε όταν ήμουν 17 χρονών

«Στην εφηβεία σκεφτόμουν πολύ την αυτοκτονία».
ANGELA WEISS via Getty Images

Η Σόφι Τέρνερ μίλησε δημόσια για την κατάθλιψη που βίωσε στα εφηβικά της χρόνια και αποκάλυψε ότι ένας από τους λόγους που την οδήγησαν στη συναισθηματική διαταραχή ήταν η κριτική που δέχθηκε για τον ρόλο της στο «Game of Thrones».

Η Τέρνερ, η οποία υποδύεται τη Σάνσα Σταρκ στην επιτυχημένη σειρά του δικτύου HBO, δήλωσε σε συνέντευξή της στον δρ. Φιλ και το podcast «Phil in the Blanks» ότι η κατάθλιψη ξεκίνησε όταν ήταν 17 χρονών. «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να σηκωθώ από το κρεβάτι, να βγω από το σπίτι και να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου. Έχω κατάθλιψη εδώ και πέντε - έξι χρόνια», είπε η 23χρονη Τέρνερ.

Επιπλέον η ηθοποιός είπε ότι αισθανόταν μοναξιά όταν οι αδερφοί και φίλοι της έφυγαν από την πόλη όπου ζούσαν για να σπουδάσουν, καθώς εκείνη εργαζόταν στη σειρά και κατοικούσε στο ίδιο σπίτι με τους γονείς της. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν καταλύτης για την κατάθλιψή της, όπως είπε.

«Ολα πήραν την κατηφόρα στην εφηβεία. Είναι περίεργο, έλεγα ότι δεν είχα βαριά κατάθλιψη αλλά σκεφτόμουν την αυτοκτονία πολύ. Παρατήρησα επιβράδυνση του μεταβολισμού μου και άρχισα να παίρνω κιλά. Τότε το σώμα μου σχολιάστηκε έντονα στα social media και αυτό με επηρέασε». Η Τέρνερ μίλησε για το γεγονός ότι ήταν περισσότερο ευαίσθητη στην κριτική. Διάβαζε τα σχόλια που γράφονταν για το βάρος, το δέρμα και την ερμηνεία της στο «Game of Thrones». «Πίστευα όλα όσα έγραφαν. Έλεγα στον εαυτό μου ότι είναι αλήθεια».

Μετά από συνεδρίες ψυχοθεραπείας, η Τέρνερ είπε ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα αυτή τη χρονική περίοδο.

«Αγαπώ τον εαυτό μου τώρα περισσότερο από όσο παλιά. Είμαι με κάποιον που με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι μάλλον έχω κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά», είπε αναφερόμενη στον αρραβωνιαστικό της Τζο Τζόνας. «Οταν κάποιος σας λέει σε καθημερινή βάση ότι σας αγαπάει, αυτό σε κάνει να σκέφτεσαι το γιατί και εκεί αγαπάς τον εαυτό σου λίγο παραπάνω. Και ναι, αγαπώ τον εαυτό μου».

Πηγή: CNN