Κιτ Χάρινγκτον για τους κριτικούς του «Game of Thrones»: Να πάνε να γ....

«Οποιος το βλέπει από έξω, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τη δουλειά και πίεση που βιώσαμε».
Joel C Ryan/Invision/AP

Το πρώτο επεισόδιο της όγδοης και τελευταίας σεζόν του «Game of Thrones» προβλήθηκε την Κυριακή, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν 17,4 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στην Αμερική. Λίγες ώρες αργότερα, οι θαυμαστές της σειράς και οι κριτικοί σχολίασαν το επεισόδιο, όμως οι κριτικές ήταν ανάμεικτες. Ο Κιτ Χάρινγκτον, ο οποίος υποδύεται τον Τζον Σνόου στη σειρά, δήλωσε σε συνέντευξή του με το Esquire ότι δεν υποχωρεί όσον αφορά την υπεράσπιση της σειράς και «όσοι αισθάνονται απογοητευμένοι να πάνε να γ....».

«Δεν θέλω να ακουστώ κακός για τους κριτικούς, αλλά όποιος περνάει μισή ώρα γράφοντας για αυτή τη σεζόν και αφήνοντας αρνητικά σχόλια, τότε στο κεφάλι μου να πάει να γ....», είπε ο Χάρινγκτον. Και συνεχίζει: «Οποιος το βλέπει απ’έξω δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πόση δουλειά έχει γίνει, πόσοι άνθρωποι νοιάζονται για τα επεισόδια και πόση πίεση βιώσαμε». Επιπλέον, ο ηθοποιός μίλησε για τις αμέτρητες αγρυπνίες που είχαν οι ηθοποιοί και συντελεστές για να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των θαυμαστών για το τέλος της σειράς.

Από το πρώτο επεισόδιο που κυκλοφόρησε το 2011, η σειρά έγινε αμέσως τεράστια επιτυχία για τα δίκτυα HBO και Sky, ενώ το τελευταίο επεισόδιο αναμένεται να προβληθεί στις 19 Μαίου. «Όταν διάβασα τον πιλότο το 2009, θυμάμαι να σκέφτομαι: ”Τι είναι αυτό; Δεν το καταλαβαίνω, πρέπει να το ξαναδιαβάσω”. Και το ξαναδιάβασα και πάλι δεν καταλάβαινα την ιστορία. Ήταν κάπως περίεργο, αλλά επειδή επρόκειτο για σειρά του HBO, είπα ”ας το κάνω”», δήλωσε ο Χάρινγκτον.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.