Σπείρα «εκπαιδευτικών» εξαπατούσε αγοραστές ακινήτων

Εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ή μεσολαβητές και έπαιρναν τις προκαταβολές.
Eurokinissi

Μία φιλόλογος, ένας φυσικός και ένας 57χρονος με το προσωνύμιο «δάσκαλος» είναι, σύμφωνα με τις αρχές, οι απατεώνες που με πλαστά στοιχεία και έγγραφα άρπαζαν από υποψήφιους αγοραστές ακινήτων τις προκαταβολές.

Ένα από τα θύματά τους κατήγγειλε το κύκλωμα στα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, τα οποία με ταχύτητα αποκάλυψαν -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- τον ρόλο των μελών της σπείρας των απατεώνων.

Τον «Δάσκαλο» και τον φυσικό τους συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, μόλις παρέλαβαν από τον καταγγέλλοντα 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ λίγο αργότερα πέρασαν χειροπέδες και στη φιλόλογο, σύζυγο τού καθηγητή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσέγγιζαν υποψήφιους αγοραστές και με πλαστά δελτία ταυτότητας, ΑΦΜ και άλλα δημόσια έγγραφα εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ή μεσολαβητές και έπαιρναν προκαταβολές για ακίνητα.

Τα στελέχη της Ασφάλειας ήδη έχουν ζητήσει από την εισαγγελική αρχή τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, καθώς φοβούνται ότι τα θύματά τους είναι πολλαπλάσια.