ΤΟ BLOG
08/07/2018 15:59 EEST | Updated 08/07/2018 15:59 EEST

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με βελούδινη υφή

magiacook

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σούπερ παγωτοσοκολατένιο!!!!!

Κρεμώδες παγωτό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια. Έχει βελούδινη υφή με υπέροχη σοκολατένια γεύση.

Γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα και κρυστάλλους.

Τόσο τέλειο που δεν θα πιστεύετε ότι γίνεται τόσο απλά από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά της επιλογής σας!

magiacook

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

2 βανίλιες

330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά

4 κ. γλ. κακάο 100%

100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

magiacook

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

magiacook

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

magiacook

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότου.

magiacook

Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

magiacook

Σλουρπ!!!!

Χαρείτε το καλοκαίρι και απολαύστε το ξέγνοιαστα με τα υπέροχα παγωτά σας!!!

magiacook

Χαρίστε χαμόγελα με σοκολατένια μουστάκια στα μουτράκια!!!!

Σημαντικές επισημάνσεις

magiacook
magiacook
  • Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
magiacook

  • Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
  • Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
  • Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.

Συμβουλή: Τα φρέσκα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως οι φράουλεςήτα κεράσια γίνονται παγάκια μέσα στο παγωτό και δεν καταναλώνονται ευχάριστα μαζί με το παγωτό. Γι’ αυτό προτιμήστε τα φρούτα σε μορφή κομπόστας ή μαρμελάδα που δεν κρυσταλλώνουν μέσα στο παγωτό.

magiacook

Η συνταγή βήμα-βήμα :

Αναδημοσίευση από magiacook.gr