Squid Game: Τραυματισμοί στο ριάλιτι σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν; Τι απαντά το Netflix

Διαγωνιζόμενος έκανε λόγο για «συνθήκες εμπόλεμης ζώνης» κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των γυρισμάτων την περασμένη Δευτέρα.
Ο Lee Jung-Jae στη σειρά Squid Game
Ο Lee Jung-Jae στη σειρά Squid Game
Netflix

Το Netflix υπερασπίστηκε τις συνθήκες στο σετ του νέου του ριάλιτι με τίτλο Squid Game: The Challenge, μετά από δημοσιεύματα, όπως της The Sun, σύμφωνα με το οποίο, διαγωνιζόμενοι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του παιχνιδιού Red Light, Green Light που έγιναν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, εν μέσω του συνεχιζόμενου κύματος ψύχους που πλήττει τη Βρετανία.

Στο παιχνίδι -όπως και στη σειρά του Netflix του 2021- οι παίκτες πρέπει να προχωρήσουν προς τη γραμμή τερματισμού, αλλά να παραμείνουν ακίνητοι υπό το βλέμμα μία κάμερας (η οποία είναι κρυμμένη πίσω από τα μάτια μιας τεράστιας ανατριχιαστικής ρομποτικής κούκλας) που βρίσκεται απέναντι τους.

Διαγωνιζόμενος που μίλησε στη The Sun έκανε λόγο για «συνθήκες εμπόλεμης ζώνης» κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας γυρισμάτων την περασμένη Δευτέρα.

Το Variety ανέφερε ότι «λιγότεροι από πέντε παίκτες» έλαβαν ιατρική βοήθεια στο σετ, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου το οποίο τραυματίστηκε τον ώμο όταν έπεσε κατά λάθος σε τοίχο. Οι υπόλοιποι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για «ήπια προβλήματα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το νέο ριάλιτι περιλαμβάνει «456 πραγματικούς παίκτες» που «θα μπουν στο παιχνίδι με στόχο ένα βραβείο 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αλλάξει τη ζωή τους», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Netflix.

«Καθώς διαγωνίζονται σε μια σειρά παιχνιδιών εμπνευσμένων από τη σειρά -συν τις εκπληκτικές νέες προσθήκες- οι στρατηγικές, οι συμμαχίες και ο χαρακτήρας τους θα δοκιμαστούν, ενώ οι ανταγωνιστές τους γύρω τους θα αποκλείονται».

PA Photo/Netflix/Noh Juhan.
PA Photo/Netflix/Noh Juhan.
via PA Features Archive/Press Association Images

Ένας παίκτης είπε στη Sun ότι οι συμμετέχοντες υπέμειναν σκληρές συνθήκες προκειμένου να εξασφαλίσουν το μεγάλο έπαθλο.

«Ακόμα και στην περίπτωση υποθερμίας, οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή τα χρήματα ήταν πολλά. Πάρα πολλοί ήταν αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν και έτσι στάθηκαν εκεί για πάρα πολύ χρόνο», πρόσθεσε.

«Νοσηλευτές μετέφεραν κόσμο, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε κουβέντα. Αν μιλούσες ήσουν εκτός. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούσαν ούτε να κουνήσουν τα πόδια τους λόγω του κρύου».

Οι παραγωγοί του ριάλιτι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα στο Variety, σύμφωνα με τα οποία διαγωνιζόμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν με φορείο από το σετ.

«Παρότι έκανε πολύ κρύο στο πλατό και οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για αυτό, οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί σοβαρού τραυματισμού είναι αναληθής», είπαν το Netflix και οι συμπαραγωγοί του ριάλιτι Studio Lambert και The Garden.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα η υγεία και η ασφάλεια του καστ [των διαγωνιζόμενων] και του συνεργείου μας και επενδύσαμε σε όλες τις κατάλληλες διαδικασίες ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Netflix δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της HuffPost για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τοποθετημένη σε μια δυστοπική κοινωνία, η σειρά Squid Game έχει στο επίκεντρο έναν μυστικό διαγωνισμό όπου 456 παίκτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ρισκάρουν τη ζωή τους προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια σειρά από θανατηφόρα παιδικά παιχνίδια με στόχο να κερδίσουν ένα μεγάλο έπαθλο. Οι ηττημένοι κάθε γύρου εκτελούνται μέχρι να μείνει μόνο ένας πρωταθλητής.

Το σκοτεινό κορεατικό δράμα έγραψε ιστορία το περασμένο καλοκαίρι, καθώς έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που προτάθηκε για βραβεία Emmy. Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε από την πλατφόρμα επίσημα, η δεύτερη σεζόν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα