Το Netflix προσθέτει 11 νέες κορεατικές ταινίες και σειρές το 2023, και υπάρχει λόγος

Το μεγαλύτερο ετήσιο lineup με κορεατικό περιεχόμενο στην ιστορία της πλατφόρμας.

Το Netflix ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ετήσια λίστα κορεατικών ταινιών και σειρών που έχει παρουσιάσει ποτέ, δηλώνοντας ότι πάνω από το 60% των συνδρομητών του παγκοσμίως παρακολούθησαν κορεατικό περιεχόμενο το 2022. Η πλατφόρμα παρουσίασε συνολικά 34 τίτλους για το 2023, μεταξύ αυτών και 11 νέους.

Το 2023 επιστρέφουν επιτυχημένες σειρές, όπως οι νέες σεζόν των Sweet Home, D.P. και The Glory. Η δεύτερη σεζόν του δράματος εκδίκησης The Glory θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Το πρώτο μέρος ήταν η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, με 82,48 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.

«Την τελευταία χρονιά, οι κορεατικές σειρές και ταινίες εμφανίζονται σε σταθερή βάση στη λίστα του παγκόσμιου Top 10 του Netflix σε περισσότερες από 90 χώρες, ενώ τρεις από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix είναι από την Κορέα», δήλωσε ο Don Kang, αντιπρόεδρος περιεχομένου της πλατφόρμας στην Κορέα.

Μεταξύ των νέων τίτλων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τους λάτρεις του K-content είναι οι ρομαντικές σειρές Behind Your Touch (προσωρινός τίτλος), Crash Course in Romance, King The Land, Destined With You και See You In My 19th Life, αλλά και η μη ρομαντική σειρά, The Good Bad Mother. Επίσης, τέσσερα ριάλιτι (Siren: Survive The Island, Nineteen to Twenty, Zombieverse, The Devil’s Plan), όπως και το true-crime ντοκιμαντέρ με τίτλο «In the Name of God: A Holy Betrayal», το οποίο στρέφει τον φακό του στους αυτοαποκαλούμενους «μεσσίες» της σύγχρονης κορεατικής ιστορίας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η επιβίωση είναι ένα θέμα που επανέρχεται σταθερά σε μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές του (και όχι μόνο στο Squid Game).

Όσο για τις ταινίες, η λίστα περιλαμβάνει το «Kill Bosoon», με πρωταγωνίστρια μία ανύπαντρη μητέρα έφηβης κόρης που είναι διάσημη δολοφόνος, που όπως ανακοινώθηκε θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το ντοκιμαντέρ «Yellow Door: Looking for Director Bong’s Unreleased Short Film» (προσωρινός τίτλος) για τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη της ταινίας «Παράσιτα», Μπονγκ Τζουν-χο.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δημοφιλή