ΣτΕ: Αφήνει εκτός οικονομικής βοήθειας τέσσερις πρωταθλητές της κολύμβησης

Το ΣτΕ απέρριψε την οικονομική επιβράβευση που δίνει το Δημόσιο στους Ολυμπιονίκες σε Γιαννιώτη, Νικολαΐδη, Καλαιτζογλίδη και Τσουρουνάκη
ANDREAS SOLARO via Getty Images

Εκτός της οικονομικής επιβράβευσης του Δημοσίου μένουν αμετάκλητα 4 ελληνες πρωταθλητές μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκειται για τους αθλητές της κολύμβησης Ευρυσθένη Νικολαΐδη, Σπύρο Γιαννιώτη, Γιάννη Καλαιτζογλίδη και Αντώνη Τσουρουνάκη, που δεν θα λάβουν την προβλεπόμενη οικονομική επιβράβευση για τα μετάλλια που έλαβαν λόγω των αγωνιστικών τους διακρίσεων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς τα αθλήματά τους δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι αθλητές αιτήθηκαν από τα Διοικητικά Δικαστήρια να ακυρωθεί ως παράνομη η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου να τους καταβάλουν την προβλεπόμενη από το νόμο 2725/1999 οικονομική βοήθεια για τις εξαιρετικές αγωνιστικές τους διακρίσεις ως μέλη της εθνικής ομάδας μας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μάλιστα, ζήτησαν να τους καταβληθεί αποζημίωση για τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας τους.

Ο κ. Νικολαίδης ζήτησε 44.00 ευρώ, ο κ. Γιαννιώτης 58.600 ευρώ, ο κ. Καλαιτζογλίδης 58.500 ευρώ και ο κ. Τσουρουνάκης 90.350 ευρώ.

Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ά τμήμα του ΣτΕ απέρριψε τις αναιρέσεις, των αθλητών, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τη χορήγηση της οικονομικής επιβράβευσης λόγω των διακρίσεων τους σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, καθώς δεν περιλαμβάνονται τα αθλήματά τους στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν διεξάγονται σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή