ΔΙΕΘΝΕΣ
26/05/2020 07:11 EEST

Στη Νότια Κορέα βγήκαν τη λύση για την τήρηση των αποστάσεων στα καφέ: Τον μπαρίστα ρομπότ

Το νέο ρομπότ μπορεί να πάρει παραγγελίες, να φτιάξει 60 είδη καφέ και να σερβίρει στους πελάτες στα τραπέζια.

REUTERS/Kim Hong-Ji

Καφέ στη Νότια Κορέα εφάρμοσε έναν νέο τρόπο για την τήρηση των αποστάσεων -τον μπαρίστα ρομποτ

 Το  ρομπότ είναι ευγενικό και γρήγορο. Μπορεί να πάρει παραγγελίες, να φτιάξει 60 είδη καφέ και να σερβίρει στους πελάτες στα τραπέζια.    

 «Ορίστε το τσάι σας, απολαύστε το. Γίνεται ακόμα καλύτερο αν το ανακατέψετε», λέει ενώ ο πελάτης παίρνει το ρόφημά του από έναν δίσκο που βρίσκεται πάνω στο ρομπότ.  

Η  «κοινωνική αποστασιοποίηση στην καθημερινή ζωή» είναι ο νέος κανόνας στη Νότια Κορέα και τα ρομπότ είναι ένας τρόπος που θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Το ρομπότ διαθέτει επίσης ειδικό λογισμικό να μετακινείται μόνο του και να μπορεί να διαλέξει την πιο γρήγορη διαδρομή μεταξύ των τραπεζιών. Μια παραγγελία έξι ροφημάτων μπορεί να την παραδώσει σε 7 λεπτά. Βγάζει όλη τη δουλειά μόνο του και ο μόνος υπάλληλος του διώροφου καφέ είναι ένας ζαχαροπλάστης, που έχει επίσης αρμοδιότητες στο καθάρισμα και στο γέμισμα του ρομπότ με τα απαραίτητα υλικά.  Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ως στόχο να πουλήσει 30 τέτοια ρομπότ σε καφέ φέτος.

«Τα ρομπότ έχουν πλάκα και ήταν εύκολο γιατί δεν χρειάζεται να σηκωθείς για να παραλάβεις την παραγγελία σου», λέει ένας 23χρονος πελάτης. «Αλλά ανησυχώ για την αγορά εργασίας, καθώς πολλοί από τους φίλους μου δουλεύουν ημιαπασχόληση σε καφετέριες και αυτά τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους».

REUTERS/Kim Hong-Ji
 
REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS/Kim Hong-Ji