Στην Φλωρεντία για 48 ώρες

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Η Φλωρεντία είναι η πόλη της Αναγέννησης, της τέχνης και του πολιτισμού καθώς εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τους αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της και την πολιτιστική της κληρονομιά, την όμορφη αρχιτεκτονική της και την ατμόσφαιρα βγαλμένη απο παραμύθι.

Σίγουρα θα επισκεφθείτε την Duomo. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, στην Piazza Santa Croce. Από τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης, φιλοξενεί αυτόν τον υπέροχο καθεδρικό σε ρυθμό βασιλικής, στον οποίο αξίζει να μπείτε για να θαυμάσετε τους τύμβους του Γαλιλαίου, του Μιχαήλ Άγγελου, του Μακιαβέλι και το κενοτάφιο του Δάντη.

Όσο για την αρχιτεκτονική του; Δεν χορταίνεις να ανακαλύπτεις όλο και νέες λεπτομέρειες. Οι λάτρεις της τέχνης πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε από την Galleria dell’Accademia και να δουν το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, Δαβίδ, όπως και άλλα γλυπτά του ιδίου αλλά και πίνακες της Αναγέννησης στην πρώτη ακαδημία ζωγραφικής στην Ευρώπη.

Το Uffizi Gallery είναι άλλο ένα σημαντικό μουσείο τέχνης στη Φλωρεντία που δεν πρέπει να χάσετε, αν θέλετε να δείτε από κοντά έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Μιχαήλ Άγγελου, του Τιτσιάνο, του Μποτιτσέλι κ.ά. Βρίσκεται στην Piazza della Signora στο κέντρο της πόλης και η συλλογή ανήκει στην οικογένεια των Μεδίκων.

Εννοείται πως θα περπατήσετε στην γραφική Ponte Vecchio που είναι η Παλαιά Γέφυρα της πόλης, μεσαιωνικού τύπου, στον ποταμό Άρνο και πάνω σε αυτή θα βρείτε καταστήματα με κοσμήματα (αν θέλετε να κάνετε πρόταση γάμου εδώ θα βρείτε το κατάλληλο δαχτυλίδι), σουβενίρ και έργα τέχνης. Η γέφυρα οδηγεί στο νότιο τμήμα της πόλης, το Oltrarno, ενώ μέσω αυτής μπορείτε να βρεθείτε στην πλατεία Michelangelo και να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά. Η θέα είναι εκπληκτική και θα αποζημειώσει τον κόπο της ανάβασης στα πολλά σκαλιά.

Το Palazzo Vecchio, είναι γνωστό και ως Palazzo della Signoria και βρίσκεται στην άκρη της ομώνυμης πλατείας. Χτίστηκε το 1298 και ο πύργος του 95 μέτρων αποτελεί σήμα κατατεθέν της Φλωρεντίας. Δίπλα στο παλάτι θα βρείτε και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα. Από παλάτια η πόλη δεν έχει παράπονο... Το Palazzo Pitti είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αναγέννησης. Μέσα εκεί θα βρείτε πολλά μουσεία με συλλογές πινάκων, στολών κ.ο.κ. Αν η ημέρα είναι καλή, καθίστε και απολαύστε τον ήλιο στην τεράστια πλατεία του.

Σαν το σπίτι: Διανυκτερεύσαμε στο 4 αστέρων Hotel Domus (γύρω στα 100 ευρώ την βραδιά), στο κέντρο της Φλωρεντίας και πολύ κοντά στην Duomo. Kαθαρό ξενοδοχείο με καλό πρωινό και ευγενικό προσωπικό.

Ντυθείτε: Αν βρεθείτε στην Φλωρεντία αρχές Άνοιξης όπως εγώ να ξέρετε πως ο καιρός κάνει τα… παιχνίδια του, οπότε ετοιμαστείτε για όλα. Από κρύα πρωινά μέχρι πολύ ζεστά απογεύματα. Η Φλωρεντία έχει πολλά πλακόστρωτα πεζοδρόμια και δρόμους, έτσι προτιμήστε άνετα παπούτσια.

Νοστιμιές: Για γνήσια ιταλική κουζίνα θα δοκιμάσετε πίτσα, θα απολαύσετε λίγο αυθεντικό ιταλικό καφέ και σίγουρα θα φάτε και το gelato σας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την mercato centrale, την κεντρική αγορά της πόλης και να καθίσετε για φαγητό σε ένα από πολλά μαγαζιά της.

Σχεδόν διάσημοι: Πηγαίνετε στην Ponte Vecchio το βραδάκι, χαζέψτε τις βιτρίνες και νιώστε σαν χαρακτήρες βγαλμένοι από ταινία εποχής.

Οι 2 λέξεις που πρέπει να ξέρετε εάν επισκεφθείτε την Φλωρεντία.

Buongiorno: καλημέρα και θα το ακούτε παντού.

Piazza: από πλατείες στην Φλωρεντία, άλλο τίποτα!