ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2019 15:58 EEST

Οκτώ «πλωτές» πόλεις -εναλλακτικές στην Βενετία, η οποία «βουλιάζει» από τουρίστες

Προτάσεις για πανέμορφους προορισμούς από το National Geographic.

Olga_Gavrilova via Getty Images

Η Βενετία είναι ένας από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως...τόσο φημισμένη, που η προσέλευση τουριστών είναι, καμιά φορά, απαγορευτική ως προς τη γοητεία της (κοινώς, είναι δύσκολο να απολαύσεις έναν τουριστικό προορισμό όταν η παρουσία τουριστών είναι υπέρμετρη). Η Βενετία δέχεται περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, και αυτό θέτει σε κίνδυνο την ίδια την πόλη, όχι μόνο τη γραφικότητά της. Σε αυτό το πλαίσιο, το National Geographic προτείνει οκτώ εναλλακτικούς προορισμούς για όσους θα ήθελαν κάτι λιγότερο συνωστισμένο, αλλά στο ίδιο πνεύμα.

-Ανεσί, Γαλλία: Έχει χαρακτηριστεί «Βενετία των Γαλλικών Άλπεων» και είναι ένας λαβύρινθος μεσαιωνικών κτιρίων, πεζογεφυρών, καναλιών με κρυστάλλινα νερά κ.α.

 

DWalker44 via Getty Images

 

-Σουτζού, Κίνα: Η αρχαία κινεζική πόλη Σουτζού βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα από τη Σαγκάη και έχει ένα εκτενές δίκτυο καναλιών, υδάτινων κήπων και γειτονιών «φιλικών» σε βάρκες. Το Μεγάλο Κανάλι Τζινγκ Χανγκ είναι ηλικίας 2.000 ετών και είναι Χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως το παλαιότερο κανάλι στον κόσμο.

 

邱 国标 via Getty Images

 

-Στοκχόλμη, Σουηδία: Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι μια καταπράσινη πόλη που αποτελείται από 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους. Ο επισκέπτης μπορεί να την εξερευνήσεις με καγιάκ, καταμαράν, βάρκες κλπ. Επίσης, αυτή η «Βενετία του Βορρά» προσφέρεται και για τους πιο κρύους μήνες, εάν σας αρέσει το πατινάζ.

 

Kriangkrai Thitimakorn via Getty Images

 

-Μπριζ, Βέλγιο: Ιδρύθηκε από Βίκινγκς και εξελίχθηκε σε μεσαιωνικό κέντρο εμπορίου, με εμπορεύματα να κινούνται στις υδάτινες οδούς της για αιώνες. Πέρα από τα αξιοθέατά της, έχει και φεστιβάλ χορού, μουσικής και τεχνών κάθε τρία χρόνια.

 

Berna Namoglu / EyeEm via Getty Images

 

-Ουνταϊπούρ, Ινδία: Περιτριγυρίζεται από τα όρη Αραβάλι και είναι γεμάτη παλάτια και τεχνητές λίμνες, η παλαιότερη εκ των οποίων φτιάχτηκε το 1362.

 

byheaven via Getty Images

 

-Τίγκρε, Αργεντινή: Βρίσκεται μεταξύ του Μπουένος Άιρες και του δεύτερου μεγαλύτερου δέλτα ποταμού στη Νότια Αμερική. Άρχισε ως μικρή πόλη το 1678 και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πολιτεία, όπου το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης και των μεταφορών γίνεται από το νερό.

 

diegograndi via Getty Images

 

-Γκίθουρν, Ολλανδία: Οι βάλτοι γύρω της παλιά ήταν πηγές τύρφης και καλαμιών, και τα κανάλια της χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν οι αγρότες και οι συγκομιδές της ανά την πόλη. Σήμερα, η «Ολλανδική Βενετία» διατηρεί τη γοητεία της, χωρίς αυτοκίνητα, με όμορφες αγροικίες, εστιατόρια μπροστά στο νερό κ.α.

 

nikitje via Getty Images

 

-Γκολντ Κόουστ, Αυστραλία: Έχει πάνω από 380 χλμ καναλιών, συν ποτάμια, λίμνες, παραλίες κ.α.

ymgerman via Getty Images

Sponsored Post