ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/01/2022 15:39 EET | Updated 13/01/2022 12:34 EET

Στο Ελληνικό το «Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων»

Τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του Μεγάρου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δρ. Σπύρος Λάτσης.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ενα ένα αποκαλύπτονται όσα  -πράγματι θαυμαστά- πρόκειται να περιλαμβάνονται στην κορυφαία ιδιωτική επένδυση στη χώρα μας στο Ελληνικό.

 Ανάμεσα στα αυτά συγκαταλέγεται ένα συγκρότημα κτηρίων που αποτελούν το «Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων», το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννη Κωνσταντάτο και τη δαπάνη κατασκευής αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δρ. Σπύρος Λάτσης.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η αποκάλυψη των σχεδίων έγινε παρουσία της Προέδρου της της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπουργών και άλλων επισήμων.

«Σήμερα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και 100 χρόνια από την παρουσία των πρώτων προσφύγων στα Σούρμενα, γεννήθηκε το Μέγαρο Παγκοσμίου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, ένα κτήριο ορόσημο – ένα όνειρό μας – μια διεκδίκησή μας στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, που συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση του πόντου που έχει ως απεικόνιση την Παναγία Σουμελά, τον Πυρρίχιο χορό, τον Ευξ. Πόντο και στο κέντρο το κενό συμβολίζει τις ζωές που χάθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν. Συνεχίζουμε την μακρά παράδοση δημιουργίας των 30 αιώνων πολιτισμού του Πόντου», επισήμανε ο Ιωάννης Κωνσταντάτος, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, Οδυσσέα Αθανασίου, να τονίζει ότι «το νέο σπίτι των Ποντίων, βάζει τα θεμέλια του στο Ελληνικό, εδώ όπου βρίσκονται οι ρίζες τους, η συλλογική τους μνήμη, οι πατρογονικές τους εστίες. Εδώ όπου κάτι νέο γεννιέται από την αρχή. Το Ελληνικό! Μία νέα, σύγχρονη πόλη που φιλοδοξεί να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες πολίτες, να αναβαθμίσει την καθημερινότητα τους και να κάνει την Ελλάδα παγκόσμιο σημείο αναφοράς».

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
.

Καταλήγοντας, σύσσωμες οι Ποντιακές Ομοσπονδίες από: Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Ρωσία και Νότια Αφρική, απέδωσαν τα εύσημα στον δήμαρχο και στον Δρ Σπύρο Λάτση, δηλώνοντας ότι ενωμένοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις παραδόσεις τους και θα δώσουν πνοή στο Παγκόσμιο Μνημείο που γεννήθηκε στην καρδιά του Ελληνικού.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ