Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή

Σε βάρος του συγγραφέα είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση ο Φ.Καμπούρης, παρουσιαστής και υποψήφιος με την Ελληνική Λύση. Η αντίδραση Οικονόμου.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Χειροπέδες στον συγγραφέα και πρώην βουλευτή, Πέτρο Τατσόπουλο, αναγκάστηκαν να περάσουν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας, καθώς σε βάρος του κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση ο παρουσιαστής και υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, Φίλιππος Καμπούρης για μία ανάρτηση του συγγραφέα που σχολίαζε δήλωσή του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν σε μια εκδήλωση σε βιβλιοπωλείο, στο Κολωνάκι, με τίτλο « Είναι η παιδεία και η θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» και μετά το τέλος της οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα της Ομόνοιας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση έγινε για μία ανάρτηση του πρώην βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ειρωνευόταν τον Φίλιππο Καμπούρη που έχει δηλώσει ότι σώθηκε από τον Άγιο Εφραίμ, όταν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ύστερα από 40 λεπτά παραμονής του στο τμήμα και με προφορική εντολή εισαγγελέα ο Πέτρος Τατσόπουλος αφέθηκε ελεύθερος.

Οικονόμου: Προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα

Στην σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Δημοφιλή