Τι είναι το κρεβάτι cloud που σαρώνει το Tik Tok και γιατί οι ειδικοί δεν το εγκρίνουν καθόλου

Ας μην ξεγελαστούμε από το πόσο άνετο δείχνει.
Time for a nap...
Adrienne Bresnahan via Getty Images
Time for a nap...

Από το καλοκαίρι του 2022, τα “cloud beds” είναι σταθερά τρεντς στο TikTok.

Ένα κρεβάτι cloud (κρεβάτι σύννεφο) είναι ένα μεγάλο, άνετο κρεβάτι - πλατφόρμας με απαλή, βελούδινη επένδυση που μοιάζει με σύννεφο γύρω από το κρεβάτι – σκεφτείτε λευκό και φουσκωτό. Σε αντίθεση με τα κανονικά κουφώματα κρεβατιού, τα οποία συνήθως δεν εκτείνονται πέρα από την άκρη του στρώματός σας, τα cloud κρεβάτια επεκτείνονται.

Τον Ιανουάριο του 2023, το #cloudbed ξεπέρασε τις 114,7 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή και έφτασε τις 5000 αναρτήσεις στο ίδιο hashtag του Ινσταγκραμ, με τα κρεβάτια πλατφόρμας με μαλακό πλαίσιο να συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση το 2023.

Χάρη στην τάση TikTok, η αναζήτηση για αυτά τα κρεβάτια έχει επίσης αυξηθεί μαζικά. Τον περασμένο μήνα, το «cloud bed» έφτασε τις 20.000 αναζητήσεις στο Google, με χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν επίσης «cloud bed dupe» και «dream cloud bed».

Ας είμαστε ρεαλιστές – θα θέλαμε να χουχουλιάζουμε σε ένα κρεβάτι που μοιάζει με μαρσμέλοου. Ωστόσο, οι ειδικοί στον ύπνο δεν είναι ικανοποιημένοι με την τάση.

Ο Μπράιαν Ντίλον, ειδικός στον ύπνο στο Crafted Beds, έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν βάλουμε (στο σπίτι μας) ένα κρεβάτι cloud.

Εχουμε προβλήματα με την μέση ή την πλάτη μας;

«Όπως συμβαίνει με κάθε σκελετό κρεβατιού με χαμηλή πλατφόρμα, πρέπει να εξετάσουμε εάν υποφέρουμε ήδη από πόνο στην πλάτη ή στο γόνατο. Εάν είχαμε ποτέ οποιοδήποτε είδος τραυματισμού σε αυτές τις περιοχές, θα μας συμβούλευα ανεπιφύλακτα να μην αγοράσουμε ένα κρεβάτι cloud», λέει ο Ντίλον.

Εξηγεί ότι όταν πέφτουμε σε ένα κρεβάτι cloud θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα γόνατά μας για να στηρίξουμε το βάρος μας καθώς «κατεβάζουμε» το σώμα μας στο επίπεδο του κρεβατιού, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο και τραυματισμό σε οποιονδήποτε με κάποια προβλήματα στο γόνατο.

«Ομοίως, τα κρεβάτια cloud δεν υποστηρίζουν απίστευτα την πλάτη μας. Ενώ μπορεί να φαίνονται απαλά - κάτι σαν σύννεφο - , αν υποφέρουμε από πόνο στην πλάτη, θα πρότεινα να προτιμήσουμε ένα σταθερά υψηλότερο πλαίσιο για σταθερότητα», πρόσθεσε.

Κουνιόμαστε αρκετά όταν κοιμόμαστε;

Ο Ντίλον προειδοποιεί:

«Αν μετακινούμαστε πολύ όταν κοιμόμαστε, αυτό μπορεί να μην είναι το καλύτερο κρεβάτι για εμάς. Οι πιο προσιτές εκδόσεις των κρεβατιών cloud παραδίδονται συχνά σε ξεχωριστά μέρη, με το πλαίσιο και το κεφαλάρι να μην συνδέονται, πράγμα που σημαίνει ότι η πολλή κίνηση θα μπορούσε να τα χωρίσει τα δύο τη νύχτα.

«Μπορεί να βρεθούμε σε μια ξεχωριστή πλευρά του δωματίου στο κεφαλάρι μας όταν ξυπνάμε, αν κοιμόμαστε πραγματικά ανήσυχα!»

Μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά την επένδυση αν αλλάξουν οι τάσεις;

«Γνωρίζουμε ότι οι τάσεις του TikTok δεν παραμένουν (σε ισχύ) συχνά για περισσότερο από μερικούς μήνες, αλλά ένα κρεβάτι είναι μια σοβαρή δαπάνη που θα μας κρατήσει χρόνια. Αν ανησυχούμε ότι μπορεί (κάποια στιγμή) να θελήσουμε ένα άλλο κρεβάτι εάν οι τάσεις αλλάξουν ξαφνικά, εγώ θα απέφευγα αυτή την δαπανηρή επένδυση και θα προτιμούσα ένα πλαίσιο κρεβατιού που είναι πιο πρακτικό και λιγότερο προσανατολισμένο στις τάσεις», επισημαίνει ο ίδιος.

«Αυτό είναι κάτι που οι λάτρεις της τάσης του «cloud bed» πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής», καταλήγει.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση