Το μυστικό όταν κάνουμε ντους για καλύτερο ύπνο το βράδυ και μεγαλύτερη εγρήγορση το πρωί

Ο δρ. Κάραν Ρατζ εξηγεί με ένα βίντεο στο Tik Tok>
Young woman enjoying while washing her hair in the bathroom. Copy space.
skynesher via Getty Images
Young woman enjoying while washing her hair in the bathroom. Copy space.

Καθώς οι νύχτες γίνονται ολοένα και πιο κρύες, ένας καλός τρόπος να μείνουμε ζεστοί πριν πέσουμε για ύπνο είναι να κάνουμε ένα ντους προτού έρθει αυτή η ώρα.

Ένας γιατρός βρέθηκε στο Tik Tok για να εξηγήσει πώς το (να κάνουμε) ντους πριν πέσουμε στο κρεβάτι επηρεάζει τον ύπνο μας – και πώς το να κάνουμε ντους το πρώτο πράγμα το πρωί μπορεί επίσης να είναι το κλειδί για τον κύκλο του ύπνου μας.

Ο δρ. Κάραν Ρατζ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για τον τρομερό αριθμό των πέντε εκατομμυρίων ακολούθων στην πλατφόρμα, μοιράστηκε σε ένα βίντεο ότι: «Το να κάνουμε ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο δροσίζει παραδόξως τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός μας».

Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στο να κλείσουμε καλύτερα τα μάτια μας, όπως είπε, καθ′ ότι «χρειαζόμαστε χαμηλότερη θερμοκρασία του πυρήνα (μας) πριν πάμε για ύπνο, καθώς (αυτό) μειώνει το όριο ύπνου».

Πρόσθεσε σε ένα σχόλιο που συνόδευσε το βίντεο ότι ένα ζεστό ή πολύ ζεστό ντους προκαλεί αγγειοδιαστολή (διεύρυνση) των αιμοφόρων αγγείων για να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός μας, ενώ ένα κρύο ντους προκαλεί αγγειοσυστολή (στένωση) των αιμοφόρων αγγείων για να αυξήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα μας.

Κι αν είμαστε κάποιοι που προσπαθούν να συγκροτηθούν το πρωί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συμβουλές της επιστήμης προς όφελός μας, συμπληρώνει ο ίδιος.

«Ενα κρύο ντους το πρωί θα μας κάνει να είμαστε περισσότερο σε εγρήγορση», προσέθεσε.

«(Καθ′ ότι) μια αυξημένη θερμοκρασία πυρήνα θα μας κάνει να είμαστε περισσότερο σε εγρήγορση καθ′ όλη την διάρκεια της ημέρας».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση