Μπαγκλαντές: Έπαιζε κρυφτό, μπήκε σε κοντέινερ, αποκοιμήθηκε και βρέθηκε σε άλλη χώρα

Μετά από έξι ημέρες.
.
.
Facebook

Φανταστείτε να παίζετε κρυφτό, να κρύβεστε μέσα σε ένα σταθμευμένο κοντέινερ, να αποκοιμηθήκατε και να καταλήξατε σε μια άλλη χώρα έξι ημέρες αργότερα.

Μοιάζει με πλοκή σεναρίου κινηματογραφικής ταινίας, όμως συνέβη στην πραγματικότητα, αυτό που έζησε ένα αγόρι 15 ετών από το Μπαγκλαντές που έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του.

Στις 17 Ιανουαρίου, ενώ ξεφόρτωνε κοντέινερ από ένα πλοίο του Μπαγκλαντές, το προσωπικό του Πόρτ Κλάνγκ της Μαλαισίας σοκαρίστηκε όταν είδαν ένα αδυνατισμένο αγόρι να βγαίνει από ένα από τα κοντέινερ. Το αγόρι ούτε μιλούσε ούτε καταλάβαινε την τοπική γλώσσα, οπότε η επικοινωνία μαζί του ήταν πολύ δύσκολη.

Αρχικά οι Αρχές υποπτεύθηκαν ότι είχε πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος.

Το παιδί, που αναγνωρίστηκε μόνο με το μικρό του όνομα, Φαχίμ, έπαιζε με φίλους στο λιμάνι της πόλης Τσιτταγκόνγκ στις 11 Ιανουαρίου και κρύφθηκε σε ένα κοντέινερ, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετικά λανθασμένο, γιατί ετοιμάζονταν να το στείλουν στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με τους India Times, όταν κρύφτηκε μέσα στο κοντέινερ, ο Φαχίμ αποκοιμήθηκε. Στη συνέχεια, το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο με προορισμό τη Μαλαισία, όπου το αγόρι ανακαλύφθηκε στο Γουέστ Πόρτ έξι ημέρες αργότερα, στις 17 Ιανουαρίου.

Δεν είχε καθόλου φαγητό και νερό. Τελικώς εντοπίστηκε όταν ακούστηκαν οι φωνές του μέσα από το κοντέινερ και απελευθερώθηκε.

Πλάνα τον δείχνουν να βγαίνει από το κοντέινερ, αποπροσανατολισμένος και κουρασμένος. Πλην των άλλων, αδυνατούσε και να επικοινωνήσει με τα άτομα που του χάρισαν και πάλι την ελευθερία του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση. Πλέον, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του επαναπατρισμού του.

Τον Οκτώβριο, η Αστυνομία είχε βρει το σώμα ενός 15χρονου αγοριού σε αποσύνθεση που είχε κλειδωθεί σε ένα κοντέινερ και έκανε παρόμοιο ταξίδι από το Τσιτταγκόνγκ στο λιμάνι Πεμάνγκ της Μαλαισίας, σύμφωνα με τους India Times.

Δημοφιλή