Αυστρία: Νοσταλγός του Ράιχ κρατούσε έξι παιδιά κλεισμένα σε κελάρι

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο 54χρονος επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικούς λειτουργούς που κλήθηκαν να ελέγξουν την κατάσταση των παιδιών.
twitter

Η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε έναν 54χρονο αφού επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού όταν τον βρήκαν να ζει παράνομα σ’ένα εγκαταλελειμμένο κελάρι με μια γυναίκα και έξι παιδιά που, όπως ισχυρίστηκε, γεννήθηκαν στην Αγγλία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο πατέρας τους, ένας 54χρονος Αυστριακός, είναι μέλος του ακροδεξιού κινήματος Reichsburger και αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Κάτοικοι του Ομπριτζ, μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές την περασμένη εβδομάδα ότι μια οικογένεια ζούσε παράνομα σ′ ένα κελάρι.

«Οι κάτοικοι άκουγαν εδώ και μήνες μερικές φορές παιδικές φωνές στο υπόγειο», είπε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Έριχ Γκρέιλ, στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ORF. «Μόλις πλησίαζαν (οι κάτοικοι της περιοχής), επικρατούσε ησυχία».

Όταν δύο κοινωνικοί λειτουργοί έφτασαν την περασμένη Πέμπτη για να ελέγξουν την κατάσταση των παιδιών, η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού και κλείδωσε την πόρτα του κελαριού.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και συνέλαβε τον άνδρα. Όταν οι αστυνομικοί ερεύνησαν το κελάρι, βρήκαν μια γυναίκα και τα έξι παιδιά, ηλικίας από επτά μηνών έως πέντε ετών.

Η αστυνομία βρήκε επίσης πολλά όπλα, όπως βαλλίστρες και όπλα πεπιεσμένου αέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είπε ότι τα παιδιά γεννήθηκαν στην Αγγλία. Η αστυνομία είπε ότι δεν ήταν επίσημα εγγεγραμμένα στα μητρώα της Αυστρίας και ότι εργάζονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των παιδιών.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο και πλέον βρίσκονται υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Λόιντλ ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας τους ήταν «καλή και δεν είχαν παραμεληθεί».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι οπαδός του λεγόμενου κινήματος Reichsbuerger, ή Πολιτών του Ράιχ.

Η δεξιά εξτρεμιστική ομάδα συνωμοσίας πιστεύει ότι η διχοτόμηση της Γερμανίας από τις Συμμαχικές δυνάμεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τα επακόλουθα δημοκρατικά κράτη που ακολούθησαν ήταν παράνομες, υποστηρίζοντας ότι το αρχικό Ράιχ εξακολουθεί να υπάρχει.

Δημοφιλή