Στον εισαγγελέα η υπόθεση του σερβιτόρου που σέρβιρε από τη θάλασσα στη Ρόδο

Τι είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

«Ειδοποιήσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να ελέγξει. Δυστυχώς όμως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να ελέγξει την υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων. Το αρμόδιο όργανο είναι οι τεχνικοί επιθεωρητές που δυστυχώς στο Νότιο Αιγαίο σε μια περιοχή που είναι πρώτη σε ανάπτυξη προϊόντων, σε τουρισμό, πρώτη σε κατασκευές, δεν υπάρχει» είπε στην ΕΡΤ ο Π. Εγγλέζος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, σχετικά με την υπόθεση του σερβιτόρου ο οποίος σέρβιρε από τη θάλασσα πελάτες σε πλωτές ξαπλώστρες.

«Εμείς υπαγόμαστε στο ΚΕΠΕΠ Πειραιά και πρέπει να έρθουν από τον Πειραιά οι τεχνικοί επιθεωρητές.για να ανοίξουν όχι μόνο την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και οποιοδήποτε ατύχημα εργατικό γίνει. Περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο για να έρθουν να ελέγξουν αυτές τις καταστάσεις.Οι επιθεωρητές ανήκουν στην ανεξάρτητη αρχή επιθεώρησης που έχει δημιουργηθεί στο Σώμα Ανεξάρτητων Επιθεωρητών. Εάν υπήρχαν τεχνικοί επιθεωρητές στην περιοχή θα βοηθούσε στο γεγονός και μόνο ότι ο επιχειρηματίας υπάρχει ο φόβος ότι κάποια στιγμή θα ελεγχθεί, άσχετα αν είναι γνωστός στην κοινωνία ή όχι» πρόσθεσε.

«Τώρα για τη νομιμότητα και όλα τα υπόλοιπα που έχουν συμβεί, προφανώς το τελευταίο διάστημα στη Ρόδο έχει ξεκινήσει ένας έλεγχος εξαντλητικός το οποίο δεν είναι αρμοδιότητα δική μου.Τουλάχιστον θα ξέραμε εμείς ότι θα υπήρχε ένα πόρισμα ότι η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι σε κίνδυνο και δεν θα υπήρχε αυτή η αερολογία αυτή τη στιγμή που λέει ότι είναι νόμιμο να σερβίρει κάποιος μέχρι το λαιμό μέσα στο νερό. Οι αρμόδιοι πρέπει να το κρίνουν, Είναι το συγκεκριμένο τμήμα. Άρα λοιπόν εμείς θέλουμε στα χέρια μας αυτή την έκθεση γιατί σήμερα που θα πάμε στον εισαγγελέα στις 11 η ώρα το μόνο που θα καταθέσουμε είναι το πόρισμα των επιθεωρητών που στην ουσία είναι καθαρό. Και την επιστολή την οποία λάβαμε εχθές το βράδυ και εμείς στο Εργατικό Κέντρο, αυτή που παίζει στο διαδίκτυο από τους εργαζόμενους που στην ουσία εμάς μας βγάζουν εκτός πλάνου, εκτός παιχνιδιού, μας αφαιρούν το δικαίωμα να τους υπερασπιστούμε με την έννοια ότι δεν υπάρχει καταγγελία. Είναι όλα καλά. Άρα λοιπόν εσείς για ποιο λόγο παρεμβαίνετε; Παρόλα αυτά εμείς θα το κάνουμε. Είναι υποχρέωσή μας. Γιατί οι εικόνες αυτές ντροπιάζουν το εργατικό κίνημα, ντροπιάζουν τον κάθε εργαζόμενο και δυστυχώς φοβόμαστε ότι αυτό θα γίνει πλέον μόδα».

«Με δική μας πρωτοβουλία θα πάμε να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα και θα του ζητήσουμε να κινήσει αυτός τις διαδικασίες με όλες τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβουν χώρα σε αυτό το συμβάν και η πρώτη υπηρεσία που πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και να διατάξει να κατέβει στη Ρόδο είναι το Σώμα Τεχνικών Επιθεωρητών από τον Πειραιά».

Δημοφιλή