Τα δημοφιλέστερα μέρη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στο Instagram

Αυτή είναι η δεκάδα.
Ρώμη, πιάτσα ντελ Πόπολο.
Photo Beto via Getty Images
Ρώμη, πιάτσα ντελ Πόπολο.

Τα τελευταία χρόνια, το Instagram έχει αναδειχτεί σε μια ισχυρή δύναμη ως προς τα ταξίδι και τον τουρισμό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από μέρη που επισκέπτονται με εκατομμύρια ανθρώπους.

Το 1978, η Unesco ανακοίνωσε τον πρώτο της κατάλογο με 12 τοποθεσίες παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τίτλος που θεωρείται ευρέως το χρυσό πρότυπο για ορόσημα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, συνολικά 1.154 τοποθεσίες - 897 πολιτιστικές, 218 φυσικές και 39 μικτές - έχουν κερδίσει μία θέση στον διάσημο κατάλογο.

Μια εταιρεία αποφάσισε να συνδυάσει πληροφορίες από την UNESCO και το Instagram για να δει ποιοι τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς ήταν πιο δημοφιλείς στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το 2021.

Για να το ανακαλύψει, η Design Bundles (γιατί περί αυτής ο λόγος) μελέτησε πόσες φορές οι τοποθεσίες έχουν προστεθεί ως ετικέτες στο Instagram το 2021.

Στην κορυφή της λίστας είναι το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, με περίπου 61,2 εκατομμύρια αναρτήσεις και ακολουθούν το Ρίο ντε Τζανέιρο με περίπου 45 εκατομμύρια και η Βενετία και η λιμνοθάλασσα της με σχεδόν 25,8 εκατομμύρια.

Στη λίστα των 10 δημοφιλέστερων τοποθεσιών παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ακόμη το Κίεβο με περίπου 21,9 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας με 21,5 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Πράγας με 17,7 εκατομμύρια, η Βουδαπέστη με 14,7 εκατομμύρια, η Μπραζίλια με 13,3 εκατομμύρια, το ιστορικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης με 12 εκατομμύρια και το Κίτο με 9,9 εκατομμύρια. Όλες ανήκουν στην κατηγορία πολιτιστικές τοποθεσίες.

Από τις φυσικές τοποθεσίες το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι βρίσκεται στην 15η θέση με περίπου 4,6 εκατομμύρια αναρτήσεις και το Εθνικό Πάρκο Γκραντ Κάνιον εξασφαλίζει για τις ΗΠΑ και την 16η θέση με με περίπου 4 εκατομμύρια αναρτήσεις. Στην 17η θέση είναι η παλιά Αβάνα με 4 εκατομμύρια αναρτήσεις και στην 18η το Πολιτιστικό τοπίο του Μπαλί με 3.985.530 αναρτήσεις. Στην 27η θέση είναι η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στην 29η οι Δολομίτες με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.

ΠΗΓΗ: nzherald.co.nz , ΑΠΕ