ΔΙΕΘΝΕΣ
03/04/2019 13:10 EEST | Updated 03/04/2019 14:30 EEST

Ακίνητα και μετρητά αξίας 70 εκατομμυρίων στα παιδιά του Κασόγκι

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν δέχτηκε να κάνει κάποιον σχολιασμό.

ASSOCIATED PRESS

Τα παιδιά του Τζαμάλ Κασόγκι έχουν λάβει περουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και μεγάλα μηνιαία επιδόματα ως αποζημίωση για την δολοφονία του δημοσιογράφου της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο CNN.

H οικογένεια μπορεί επίσης να λάβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μετά την δίκη των υποτιθέμενων δολοφόνων του Κασόγκι στο Ριάντ. Σύμφωνα με την πηγή, το πόσο των χρημάτων που θα λάβουν μπορεί να ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα υποστηρίξει ότι τα χρήματα είναι ένας τρόπος στήριξης της οικογένειας, ωστόσο το πιο πιθανό είναι ότι προσδοκούν ότι έτσι η οικογένεια σε αντάλλαγμα για τα χρήματα δεν θα επικρίνει δημοσίως την βασιλική οικογένεια για τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Σε κάθε ένα από τα παιδιά του Κασόγκι ανήκει ένα σπίτι αξίας 15εκατ. ριάλ (περίπου 4 εκατ. δολάρια). Ο Σαλάχ, που είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και διαχειρίζεται τις σχέσεις της οικογένειας  με την κυβέρνηση, έλαβε ένα μεγάλο σπίτι στην Τζέντα όπου εργάζεται ως τραπεζίτης. 

Εκτός από τα ακίνητα, τα τέσσερα παιδιά έλαβαν και πληρωμή ύψους 1εκατ. ριάλ (περίπου 267.000 δολαρίων) το καθένα, και κάθε μήνα θα παίρνουν 15.000 δολάρια επ′ αόριστον.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν δέχτηκε να κάνει κάποιον σχολιασμό.

Πηγή: CNN