Τα τρία νέα σιντριβάνια που παραδίδονται μετά από λίφτινγκ

Ανάσες δροσιές που αναβιώνουν μέσα από εξιδεικευμένες εργασίες.
Το κεντρικό σιντριβάνι της πόλης στην πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton
Το κεντρικό σιντριβάνι της πόλης στην πλατεία Μαδρίτης, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton

Στις πλατείες Μαβίλη, Μαδρίτης και στις οδούς Υμηττού και Ευτυχίδου βρίσκονται τα τρία σιντριβάνια που τελευταία παραδόθηκαν στην πόλη της Αθήνας μετά από την αποκατάστασή τους.

Ο λόγος για τρία από τα 34 σιντριβάνια της Αθήνας, που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της και αναβιώνουν εδώ και λίγους μήνες, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων.

Πώς γίνεται η αποκατάσταση των σιντριβανιών

Εξειδικευμένοι τεχνίτες υλοποιώντας ένα οργανωμένο σχέδιο, πραγματοποιούν καθημερινά εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης σ′ αυτές οάσεις δροσιάς. Επισκευάζουν τα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών, προκειμένου τα σιντριβάνια που παρέμεναν παραδομένα στη φθορά και την εγκατάλειψη του χρόνου, να γίνουν ξανά πηγή ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών.

Το σιντριβάνι στην πλατεία Μαβίλη
Το σιντριβάνι στην πλατεία Μαβίλη

Τα σιντριβάνια που έχουν επισκευαστεί

Ήδη έχουν επισκευαστεί πλήρως και λειτουργούν κανονικά τα σιντριβάνια στις πλατείες Κοραή, Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Αιγύπτου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στις οδούς Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια σε Ι. Δροσοπούλου, Επτανήσου και Αγία Ζώνης).

Το σιντριβάνι στις οδούς Ευτυχίδου και Υμηττού
Το σιντριβάνι στις οδούς Ευτυχίδου και Υμηττού

Και τα τέσσερα που θα παραδοθούν ακόμη

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες και η εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε τέσσερα ακόμη σιντριβάνια που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο, στην Κοραή και στο Πανεπιστήμιο (δυο σιντριβάνια), ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανακατασκευάζονται βάση σχεδίου και τα υπόλοιπα δέκα σιντριβάνια.