Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα που βρέθηκαν στο «σπίτι του τρόμου» κατά συρροή δολοφόνου

Πριν από 41 χρόνια.
.
.
HERNANDO COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Οι ερευνητές της κομητείας Χερνάντο, με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας και της εταιρίας τεχνολογίας DNA Parabon Nan Labs με έδρα τη Βιρτζίνια, αναγνώρισαν την Τερέσα Καρολίν Φίλλιγκιμ ως το τρίτο από τα τέσσερα πτώματα που αποκαλύφθηκαν τον Απρίλιο του 1981 στο «σπίτι φρίκης».

Η Φίλλιγκιμ είχε εξαφανιστεί το 1980 από την Τάμπα της Φλόριντα και η αδελφή της Μάργκαρετ Τζονς ενημερώθηκε πως νέα στοιχεία ρίχνουν «φως» στην υπόθεση. Η αστυνομία μελέτησε στοιχεία DNA και έφτασε τελικώς στη λύση ενός περίπλοκου μυστηρίου.

Τα λείψανα της εφήβου που ανακαλύφθηκαν σε μια μάντρα σκουπιδιών στη Φλόριντα πριν από 41 χρόνια ταιριάζουν με την εξαφανισμένη έφηβο, το θύμα ενός κατά συρροή δολοφόνου που τώρα φυλακίζεται ισόβια στην Καλιφόρνια, δήλωσαν αξιωματούχοι του σερίφη, αναφέρει το CBSNews.

Η νεαρή είχε πέσει θύμα του κατά συρροή δολοφόνου Μπίλι Μάνσφιλντ Τζ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία πέντε γυναικών. Δύο θύματά του, μεταξύ των οποίων και η 17χρονη, δεν είχαν αναγνωριστεί έως τώρα.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1981, ανακτήθηκαν από την ιδιοκτησία Μάνσφιλντ ανθρώπινα λείψανα» εξήγησε η αστυνομία. «Δύο από τα θύματα αναγνωρίστηκαν αμέσως. Τα άλλα δύο θύματα παρέμειναν αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα, αλλά ένα από τα θύματα αναγνωρίστηκε πρόσφατα».

Αν και τα λείψανα συλλέχθηκαν το 1981 και στάλθηκαν σε πολυάριθμα εργαστήρια, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησής τους, η έρευνα ήταν ανεπιτυχής.

Μετά τις νέες εξελίξεις, όμως, η αδελφή της σκοπεύει να αποτεφρώσει τα λείψανα και να μοιραστεί τις στάχτες με τον αδελφό τους.

«Το λυπηρό είναι ότι όλη η οικογένειά μου δεν έμαθε ποτέ τι της συνέβη. Ο πατέρας μου πέθανε χωρίς να το ξέρει, η μητέρα μου πέθανε χωρίς να το ξέρει... η αδελφή μου πέθανε χωρίς να το ξέρει» δήλωσε.

Δημοφιλή